Cad tavanele in blocurile ANL de pe strada Unirii!


În urmă cu câteva zile, locatarii unui bloc A.N.L. de pe strada Unirii au fost treziţi din somn de un zgomot puternic. Iniţial, vecinii au crezut că este vorba despre vreo explozie, dar când au ieşit din apartamente au avut parte de  o surpriză de proporţii: o parte din tencuiala de pe tavanul din casa scării căzuse.

Dacă murea vreun copil?

Acum, toţi vecinii sunt speriaţi şi se întreabă care ar fi fost urmările dacă în zonă ar fi fost vreun copil. „Am fost şocaţi. Dacă se întâmpla ziua? Vorbim de un loc unde putea să fie un copil,  unul dintre noi sau femeia de serviciu. Dacă ne pica în cap? Dacă murea cineva? Era destul de gros stratul, avea cel puţin două degete. Bucata are peste cinci metri lungime şi cel puţin un metru lăţime. Nu a căzut doar o parte mai mică, a căzut tot”, povesteau ieri chiriaşii de acolo. Mai mult, acum tinerii îşi fac griji pentru siguranţa lor, chiar şi în propriile locuinţe. „Dacă s-a întâmplat o dată, cine ne asigură că nu se va mai repeta? Am avut noroc şi s-a întâmplat pe scară. Dacă data viitoare ne pică tavanul în cap? Chiar nu ia nimeni măsuri?”, se întreba o mămică din bloc.

O lucrare prost făcută

Garanţia A.N.L.-urilor a fost de doi ani, aşa că tencuiala va fi reparată pe banii Consiliului Local. Reprezentanţii primăriei spun că au luat deja primele măsuri şi în cel mai scurt timp, situaţia va fi remediată. „Am luat legătura cu conducerea de la Serviciului Public de Gospodărire Comunală şi ne vor da doi muncitori care vor repara acolo. Probabil este vorba de o lucrare prost făcută. Un muncitor ne-a spus că atunci când s-a făcut lucrarea nu au dat cu acel strat de material adeziv şi de aceea a picat tencuiala”, ne-a declarat Elena Preda, de la Biroul Fond Locativ din cadrul primăriei.
De aceeaşi părere sunt şi cei care locuiesc acolo. „Au fost construite în bătaie de joc. Am casa bunicilor mei, care are 80 de ani şi tencuiala de pe tavan e intactă. Cum se explică faptul că aici, după patru ani, a căzut ditamai bucata? Fără pic de îndoială vorbim de o lucrare prost făcută. Cine a semnat procesul verbal de recepţie? Să vină şi să ne explice şi nouă ce au recepţionat”, spunea un alt locatar.

Problemele la acest bloc au apărut din prima zi

Chiriaşii blocului spun că au avut probleme încă din prima zi. „Bucuria de a ne fi mutat într-o casă nouă a pierit repede. Stăm în mansardă şi din prima noapte ne-a plouat în casă. Apoi, în primul an s-a spart conducta de la canalizarea pluvială. Au urmat probleme cu centrala termică. Acum cade tencuiala. E ceva incredibil”, ne-a povestit tânără care locuieşte aici. O parte din chiriaşi au făcut şi sesizări pe site-ul domnuleprimar.ro, dar degeaba. Nimeni nu le-a răspuns şi, nici atât, nu s-a remediat ceva.
Anul acesta, toate locuinţele A.N.L. din municipiu împlinesc cinci ani de când au fost date în folosinţă, iar chiriaşii vor avea posibilitatea să le cumpere. În numărul de luni al ziarului nostru aţi putut afla şi preţurile la care au fost evaluate apartamentele din primele două blocuri. O garsonieră va costa 93.934 lei, iar un apartament cu două camere 137.415 lei.

Toţi chiriaşii sunt de părere că aceste preţuri sunt foarte mari. „Sunt nişte preţuri incredibile. După mine trebuie să fii nebun să dai banii ăştia. Dacă după cinci ani pică tencuiala, ce se întâmpla după alţi cinci ani? O să cadă cu totul probabil. Punem pariu că nimeni nu o să cumpere vreun apartament A.N.L.? Cred că trebuie să fii complet inconştient să dai banii pe bombele astea. Pentru mine asta sunt, bombe cu ceas”, a completat un alt vecin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email