Cabinetul stomatologic de la Spitalul Municipal a fost inaugurat oficial

Ieri, la Spitalul Municipal a avut loc inaugurarea noului cabinet stomatologic donat de Walter Stegner, care va funcţiona în incinta instituţiei. La eveniment au participat Nicolae Diaconu, primarul municipiului, Costinel Vasilescu, viceprimar, Înalt Prea Sfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Ionela Dăneţ, managerul Spitalului Municipal, dar şi consilierii locali Constantin Panţurescu, Ioan Ghiţă şi Cristian Mitrofan. „Vreau să aduc mulţumirile Consiliului Local şi ale comunităţii locale domnului Walter şi doamnei Anca. Ideea acestui cabinet modern s-a născut în urma unor vizite făcute de domnul Walter la Spitalul Municipal. Dânsul a sprijinit de mai multe ori acest spital, iar de această dată a vrut să se implice mai mult. Am purtat mai multe discuţii şi am decis că acest cabinet este o necesitate pentru spitalul din Curtea de Argeş. A fost o investiţie mare, pe care noi nu ne permiteam să o realizăm din bugetul local. Sper ca în curând să ajungem cu tot spitalul la astfel de standarde”, a declarat Nicolae Diaconu.
Valoarea aparaturii se ridică la 10.000 de euro
Valoarea aparaturii care a fost adusă tocmai din Germania se ridică la peste 10.000 de euro şi cuprinde tot ce este necesar unei clinici moderne de stomatologie. De asemenea, la cabinet a fost adus mobilier şi aparatură pentru sala de consultaţii şi tratament, mobilier pentru sala de aşteptare şi pentru secretariat, şi tot ce este necesar pentru sterilizarea aparaturii medicale.
„Sunt onorată că aţi venit astăzi aici. Domnul Walter este un prieten vechi al spitalului şi ne-a sprijinit de multe ori. Dânsul a adus aici materiale consumabile pe care le-am distribuit la secţii şi l-am rugat să ne ajute cu acest cabinet. Aici se vor trata urgenţele pentru pacienţii spitalului, dar şi pentru cetăţeni. Sperăm să avem în continuare o bună colaborare”, a spus Ionela Dăneţ, directorul spitalului.
La rândul său, Walter Stegner a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au contribuit la amenajarea cabinetului stomatologic. „Vă mulţumesc tuturor şi domnului primar care şi-a ţinut promisiunea de a monta acest cabinet exact cum a fost în Germania. Sper să fie de folos pacienţilor şi cetăţenilor”, a spus Walter Stegner.
Şi ÎPS Calinic a mulţumit celor care au donat cabinetul, şi celor care se ocupă de funcţionarea lui. „Ne bucurăm de astfel de gesturi şi aducem mulţumirile noastre binefăcătorului”, a spus Arhiepiscopul de Argeş şi Muscel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email