Cabana „Valea cu Peşti” va fi transformată în complex turistic şi de agrement de patru stele

Cu o investiţie de aproximativ patru milioane de euro, Cabana Valea cu Peşti va deveni un Complex Turistic şi de agrement de patru stele. Noul complex va avea o suprafaţă de 5.000 metri pătraţi, cu 57 de camere de cazare, restaurant, piscină, saună, jacuzzi, loc de joacă pentru copii, sală de conferinţe, sală de jocuri cu pistă de bowling, biliard şi tenis de masă. Situată pe malul lacului Vidraru, pe Transfăgărăşan, cabana Valea cu Peşti a fost construită în anul 1969 şi multă vreme nu a făcut parte din circuitul turistic, fiind folosită în special de membri familiei Ceauşescu. Ideea modernizării şi extinderii acestei cabane i-a aparţinut omului de afaceri Dumitru Grecu, care a reuşit să obţină şi o finanţare europeană în cadrul Programului Operaţional Regional, domeniul major de intervenţie „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice”.

Pe Valea Argeşului, turism la cele mai înalte standarde

Prin amplasamentul său de excepţie, într-o zonă pe un arc de cerc de 270 grade, complexul va oferi turiştilor o privelişte minunată a lacului Vidraru şi a munţilor din imediata vecinătate. „Noul complex oferă servicii de cazare, restaurant, agrement, seminarii-conferinţe la un standard ridicat de calitate, conform cerinţelor actuale din turismul mondial, iar acest lucru va face ca noul Complex turistic Valea cu Peşti să devină o atracţie a zonei. Ne aflăm într-un cadru de excepţie, la numai 7 km de Lacul Vidraru, la 12 km de Cetatea Poienari şi la mai puţin de 38 de km de Curtea de Argeş, şi toate acestea vor face din Valea cu Peşti nu numai o locaţie turistică, ci chiar un obiectiv turistic ce va permite promovarea zonei şi implicit dezvoltarea zonei turistice Transfăgărăşan”, a explicat Dumitru Grecu.
Prezentarea proiectului de extindere şi modernizare a cabanei Valea cu Peşti a avut loc marţi după amiază, în prezenţa unei delegaţii conduse Liviu Muşat – directorul ADR Sud Muntenia şi Ileana Adina Ştefănescu, director în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. După prezentarea proiectului a avut loc şi vizita în teren pentru evaluarea stadiului acestuia, iar la final Dumitru Grecu, cel care investeşte în acest proiect important, a ţinut să precizeze că intenţionează să finalizeze lucrările la începutul anului viitor.

Jurnaliştii din regiunea Sud Muntenia în vizită la proiecte Regio

În data de 14 septembrie 2010, Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional (AM POR) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului a organizat, pentru reprezentanţii mass media, o vizită la proiectele din regiunea de dezvoltare Sud Muntenia.
În cadrul acestui eveniment au fost vizitate trei proiecte cu finanţare nerambursabilă prin intermediul Regio – Programul Operaţional Regional. Jurnaliştii au apreciat această iniţiativă, exprimându-şi interesul pentru proiectele derulate în regiunea lor prin participarea la vizită.
Primul proiect vizitat a fost Colegiul Naţional Constantin Carabella din Târgovişte, al doilea proiect vizitat a fost Drumul Judeţean 730 (Podul Damboviţei (DN 73) – Dâmbovicioara – Ciocanu – Limita Jud. Braşov), al treilea proiect vizitat ieri de către jurnalişti, împreună cu reprezentanţii Autorităţii de Management şi ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, este modernizarea prin extindere şi transformare a Cabanei Valea cu Peşti în complex turistic şi de agrement, categorie 4 stele. Cabana este situată pe malul Lacului Vidraru, pe Transfăgărăşan la km 70 şi la 9 km de Barajul Vidraru, astfel încât este accesibilă pe toata perioada anului.
De asemenea, prin implementarea proiectului, pe lângă promovarea noului complex şi a serviciilor oferite, se va promova şi zona Transfăgărăşanului ca alternativă la celelate zone turistice (Valea Prahovei, Delta, Litoral, staţiunile balneoclimaterice), cu scopul de a creşte gradul de atractivitate al acesteia. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email