Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi la Curtea de Argeş

Vineri, 27 septembrie, la Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Curtea de Argeş, se va desfăşura Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, la care tinerii au posibilitatea să-şi găsească un loc de muncă. Totuşi, cei care nu reuşesc să se angajeze în termen de 60 de zile de la absolvire, vor beneficia de indemnizaţie de şomaj, în valoare de 250 de lei, pentru o perioadă de 6 luni de zile.
În această perioadă, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) derulează campania de informare intitulată „Mai informat, mai multe şanse!”, dedicată absolvenţilor diferitelor forme în învăţământ.
Astfel, începând de cu 20 iulie au intrat în vigoare prevederile legale conform cărora nu vor mai beneficia de indemnizaţie de şomaj absolvenţii licenţiaţi ai facultăţilor de medicină dentară şi farmacie, care la data solicitării dreptului au promovat concursul naţional de rezidenţiat pe locuri sau de posturi, în condiţiile legii.   Totodată, angajatorii care încadrează în muncă absolvenţi potrivit legii sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puţin 18 luni de la data angajării.
Potrivit unei statistici prezentate de ANOFM, de la începutul acestui an şi până la sfârşitul lunii iulie, în baza de date a agenţiei s-au înregistrat 58.099 de absolvenţi, dintre care 1.776 sunt şomeri indemnizaţi. Cei mai mulţi absolvenţi s-au înregistrat în luna iulie, respectiv 39.038 de persoane. De asemenea, cei care s-au înscris la agenţiile de ocupare a forţei de muncă sau la alţi furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, acreditaţi, pot beneficia de servicii de mediere a muncii pe locurile de muncă vacante declarate de angajatori, precum şi de serviciile de informare şi consiliere profesională şi pot participa la cursuri gratuite de formare profesională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email