Bursa Generală a Locurilor de Muncă vine în sprijinul argeşenilor

Astăzi, în toate judeţele ţării se va desfăşura Bursa Generală a Locurilor de Muncă destinate absolvenţilor. Cei aproximativ 1.000 de angajatori pun la bătaie pentru tinerii absolvenţi 8.000 de locuri de muncă. Deşi Bursa era menită să îi ajute pe absolvenţi, doar 11% dintre locurile de muncă se adresează persoanelor cu studii superioare, de lungă ţi scurtă durată, restul fiind alocate unor meserii precum agent de pază, confecţioner îmbrăcăminte, şofer sau tâmplar. În judeţul Argeş, Bursa se va desfăşura astăzi, începând cu ora 10:00, în următoarele locaţii:
– Piteşti – Casa Cărţii;
– Curtea de Argeş – la sediul Agenţiei Locale;
– Câmpulung Muscel – la sediul Agenţiei Locale.
„Până în acest moment şi-au anunţat intenţia de a participa la Bursa din municipiul Curtea de Argeş un număr de şapte firme, care oferă un număr total de aproximativ 60 de locuri de muncă în domenii precum confecţioner îmbrăcăminte, prestări servicii şi electronică”, a spus Marius Bărbulescu, şeful centrului local ALOFM.
Pentru absolvenţii cu studii superioare nu există locuri de muncă.La această Bursă destinată în mare parte tinerilor absolvenţi, pot participa toate persoanele interesate de găsirea unui loc de muncă, indiferent de nivelul pregătirii profesionale sau al studiilor absolvite. „Numărul şomerilor a crescut semnificativ în ultima perioadă şi de aceea sperăm să ajutăm argeşenii să găsească un loc de muncă. Din păcate pentru absolvenţii cu studii superioare nu avem locuri de muncă vacante. Aşteptăm cât mai mulţi argeşeni sa vină la sediul ALOFM pentru a participa la bursă. Persoanele se pot angaja pe loc sau pot fi chemate la sediul firmelor respective pentru a da un interviu sau pentru a susţine o probă practică”, ne-au informat reprezentanţii ALOFM. Tinerii absolvenţi din municipiul nostru speră să-şi poată găsi un loc de muncă prin intermediul acestei Burse. „O să vin şi eu la Bursă să văd oferta cu locurile de muncă disponibile. Sper să găsesc şi eu ceva. Anul acesta am terminat liceul şi cred că este mai greu să te angajezi dacă nu ai o experienţă. Sper să am noroc”, a spus Gabriel, un tânăr argeşean. Alţi tineri din Curtea de Argeş spun că vor merge la Bursa care se va desfăşura la Piteşti, pentru că acolo au o ofertă mult mai variată a locurilor de muncă. „Mă duc cu nişte colegi la piteşti. Acolo e altceva pentru că sunt mai multe oferte. Sper să găsesc ceva bun că doar nu am făcut facultatea degeaba. Am mai lucrat prin Piteşti în timpul facultăţii, dar acum vreau să găsesc ceva serios”, a spus Marian, un tânăr absolvent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email