Bunuri în valoare de peste 11 de milioane de euro indisponibilizate de polițiști

Zeci de milioane de lei au indisponibilizat polițiștii argeșeni anul trecut, și au recuperat alte aproape trei milioane, potrivit bilanțului activității Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Argeș pe anul trecut.

”În anul 2022, prin activitățile desfășurate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au fost dispuse măsuri de indisponibilizare pentru bunuri în valoare de 55.473180 de lei, cu 59 % mai mult decât anul trecut, și a fost recuperată suma de 2.710.010 lei”, potrivit sursei citate.

În cadrul acestor dosare complexe a fost documentată activitatea infracțională a unor persoane organizate în grupuri nestructurate, ulterior reușindu-se destructurarea acestora, fiind reținute 18 persoane (cinci fiind cercetate în stare de arestare preventivă, două în stare de arest la domiciliu și una sub control judiciar).

”În anul 2022, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și-au concentrat eforturile și pentru prevenirea și combaterea infracționalității economice în domeniul achiziții publice,  înregistrând  24 de dosare penale.

De asemenea, în urma activităților desfășurate, au fost capturate 292.600 de țigarete, cu peste 95% mai multe decât în anul 2021”, se mai arată în bilanțul IPJ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email