Bulevardul trebuie spart

La Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) Aquaterm, care a avut loc zilele trecute, s-a vorbit despre cele mai mari probleme pe care oraşul le are din punct de vedere al reţelei de apă şi canal. „Prin cartiere problemele sunt cam rezolvate, dar a rămas centrul, şi va fi foarte greu de lucrat acolo”, a spus directorul Ion Bolovan.

În ultimii ani au fost schimbate reţelele în aproape toate zonele municipiului, astfel încât avariile apar mult mai rar decât înainte. Totuşi, mai sunt cartiere în care nu s-a investit mai nimic din acest punct de vedere. „Se sparge tot timpul conducta pe strada Progresu şi trebuie înlocuită”, a mai afirmat Bolovan. De altfel, mai mulţi cetăţeni au reclamat de mai multe ori problemele pe care le au în acea zonă cu canalizarea, dar până acum nu s-a găsit nicio soluţie. Nici anul acesta nu se va face nimic, pentru că nu au fost alocaţi bani pentru asta, dar poate următorul Consiliu Local va avea în vedere şi acea zonă.

 

Tot Bolovan a spus la AGA că  „vom scăpa de probleme când pe Bulevard vom avea două conducte, pe ambele părţi ale străzii”. Reţeaua de canalizare de pe Bulevard este extrem de veche, şi trebuie înlocuită. Până acum, niciun primar nu şi-a asumat responsabilitatea blocării Bulevardului, chiar dacă va fi pentru un scop nobil – refacerea canalizării. Aproape zilnic însă apar avarii, iar cea mai importantă arteră a municipiului este plină mai mereu cu apă, aşa că schimbarea conductelor se impune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email