Bulevardul Basarabilor și alte două străzi vor fi asfaltate

Străzile Eroilor, Negru Vodă precum și Bulevardul Basarabilor vor fi reabilitate complet, conform unei hotărâri pe care Cosiliul Local a votat-o săptămâna trecută.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Reabilitare străzi: Eroilor, B-dul. Basarabilor, Negru Vodă (DALI, PT+execuție)”, promovat de primarul Contantin Panțurescu pe ordinea de zi, a fost votat în unanimitate de consilieri.

Conform hotărârii, valoarea totală a investiției este de 6.574.819,03 lei, din care construirea propriu-zisă 5.385.936,15 lei. Studiile de teren costă 35.700 de lei iar proiectarea 154.700 de lei.

Cele trei străzi au fost distruse de lucrările care se fac la rețeaua de apă și la trotuare. Primarul le-a spus din nou aleșilor locali că ”am scos din proiectuul cu fonduri europene obigația de a aduce carosabilul la starea inițială cu asfalt, după lucrări, urmând ca suma prevăzută acolo să fie folosit la această investiție”.

Străzil menționate sunt pline de săpături făcute de firma Kranz, cea care reabilitează reţeaua de apă, pavează trotuarele cu granit şi face piste pentru biciclete. Conform legii şi contractului încheiat de Kranz cu Primărie, la finalul lucrărilor strada trebuie adusă la stadiul iniţial, adică trebuie reparat asfaltul săpăt. Administraţia locală a decis însă că firma nu mai reface nimic, nu mai ia banii pentru asta, iar Primăria asfaltează strada în totalitate.

Și alte străzi ar putea fi asfaltate prin programul „Anghel Saligny. Consiliul Local Curtea de Argeş a aprobat în noiembrie anul trecut cererea de finanţare şi devizul general estimativ pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare străzi Albeşti, Cuza Vodă, Râmnicu Vâlcea”. Investiţia ar urma să fie făcută în cadrul programului „Anghel Saligny” prin care municipiul va  primi 10 milioane de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email