Bulevardul Basarabilor, loc de promenadă, închis circulaţiei

Principala arteră a oraşului, Bulevardul Basarabilor, ar putea fi închis circulaţiei maşinilor sâmbăta şi duminica, şi transformat în loc de promenadă. Aceasta este propunerea consilierului local Gheorghe Alecsei, pusă într-un proiect de hotărâre care încă aşteaptă de la primar să fie pus pe ordinea de zi a unei şedinţe de Consiliu Local. „Voi promova ideea creerii unui centru de promenadă, numai să-l treacă pe ordinea de zi. Nu zic eu că nu ar mai fi nimic de adăugat, dar trebuie să-l discutăm, să vedem ce iese”, spune Gheorghe Alecsei, preşedintele PDL Curtea de Argeş.
Bulevardul ar putea fi închis în week-end din iunie până în septembrie, de la Biserica Domnească până la Mănăstire, între orele 10 şi 24. „Ar trebui organizate serbări medievale, târguri cu produse tradiţionale, spectacole în aer liber, activităţi gen parc de distracţii”, crede Alecsei.

„Să ţinem turiştii cât mai mult timp în oraş!”

Ideea acestui proiect a venit din intenţia de a ţine mai mult turiştii în oraş, înainte de a pleca la munte. „Cât stau ei în oraş şi cât văd din el?! Câteva minute, două, trei, cât durează să traverseze Bulevardul. Să-i ţinem mai mult. Să pună mese pe trotuare agenţii economici, aşa cum se întâmplă la Sibiu ori Braşov, să poată să stea turiştii la o bere sau un suc. Pentru asta trebuie să înfiinţăm o comisie, să discutăm”, e de părere Gheorghe Alecsei. Administraţia locală s-a dovedit reticentă la propunerea sa. În afara faptului că proiectul nu a fost promovat pe ordinea de zi, a avut parte şi de alte piedici. „Prima lovitură mi-a dat-o dl. secretar. A zis – şi profesorul Mânzatu pe unde intră în casă?! Am fost şi am vorbit cu dumnealui. Nu e nicio problemă!”.
Gheorghe Alecsei a subliniat faptul că, în ciuda problemelor, nu va renunţa la ideea sa. „Trebuie măcar s-o discutăm”, a mai spus consilierul local.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email