Bugetul municipiului este cu 5 milioane de lei mai mic decât în 2017. Ce investiţii se vor face anul acesta la Curtea de Argeş.

Pe 16 februarie, la ora 10,00, are loc la Primărie dezbaterea bugetului local pe 2018. Sunt aşteptaţi să participe cât mai mulţi cetăţeni şi oameni de afaceri, pentru că adoptarea bugetului este cea mai importantă hotărâre din an pe care o adoptă Consiliul Local, este decizia care stabileşte ce lucrări se vor face anul acesta, pe ce străzi şi cât vor costa ele.

„Bugetul pe 2018 al municipiului este cu 5 milioane de lei mai mic decât anul trecut, iar diferenţa în minus se va vedea la toate capitolele, de la investiţii la bugetele instituţiilor subordonate, se va simţi peste tot. Diferenţa de 5 milioane în minus provine de la scăderea impozitului pe venit de la 16 la 10%”, ne-a spus directorul economic al Primăriei, Gheorghe Florescu.

Venituri proprii de 25,8 milioane

În total, bugetul pe anul acesta se preconizează a se ridica la 40 de milioane de lei, din care venituri proprii 25,8 milioane de lei. Lista investiţiilor pe care Primăria şi-a propus să le facă nu e foarte lungă şi nici foarte consistentă, întrucât bugetul este mai mic decât anul trecut. La capitolul „Autorităţi  publice şi actiuni generale” investiţiile sunt următoarele – Reactualizare Plan Urbanistic General 10.000 de lei, achiziţia a cinci calculatoare, 20.000 de lei, achiziţia unui autoturism 95.000 de lei, actualizarea registrului local al spatţilor verzi din municipiul Curtea de Argeş 42.000 de lei, cumpărarea unui plotter 25.000 de lei, şi alte asemenea lucruri utile care vor costa în total 331.000 de lei.

De asemenea, se va cumpăra o sirenă de alarmare cu 46.000 de lei, iar Seminarul Teologic va primi o instalaţie de sonorizare care va costa 40.000 de lei.

La capitolul Asistenţă Socială, Primăria va plăti cu 30.000 de lei un studiu pentru modernizarea caminului de pe strada 1Decembrie în vederea  înfiinţării unui adăpost de noapte pentru persoane fără adapost.

Lucrări în continuare şi studii noi

Vor continua lucrările de reabilitare ale podurilor peste Valea Iaşului şi peste Valea lui Gan, pentru complexul de nataţie se alocă 3,8 milioane, pentru reabilitarea străzii Valea Iaşului 1 milion doar pentru studii de toate felurile, iar pentru blocurile ANL de pe strada Cuza Vodă, la Spital, şi de pe strada 1 Decembrie (locuinţe de serviciu,) câte 150.000 şi 196.000 de lei, iar pentru consolidarea terenului de pe strada Valea Doamnei 100.000 de lei.

„Creşterea eficienţei energetice a Spitalului Municipal Curtea de Argeş -Studii+DALI+PT+Consult. Proiect”, primeşte 587.000 de lei, pentru consultanţă studii şi proiect, pentru „Înfiinţare creşă în municipiul Curtea de Argeş” se alocă 1 milion de lei, pentru Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil şi durabil în Municipiul Curtea de Argeş” 274.000 de lei, iar pentru Eficienţa energetică prin implementarea sistemului de gestionare inteligentă a iluminatului public în Municipiul Curtea de Argeş” 130.000 de lei.

Canalizare menajeră străzi Cuza Voda-Lt. Pavelescu-Progresului, strada Valea Danului din Curtea de Argeş – PT+DE +Lucrare” primeşte 3.850.000 de lei. Totalul investiţiilor ajunge la 43.320.000, dar anul acesta se cheltuiesc 18.510.000 lei, iar restul până în 2020.

Aceasta este propunerea făcută de directorul economic al Primăriei, Gheorghe Florescu, cu aprobarea primarului Constantin Panţurescu. La dezbaterea de vineri cetăţenii şi oamenii de afaceri pot să propună modificări, iar consilierii locali de asemenea. Bugetul va fi aprobat de Consiliul Local în prima şedinţă iar apoi vor demara achiziţiile publice şi se vor face lucrările.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email