Bugetul local pe 2020, fix ca cel din 2019

Anul trecut, bugetul  municipiului a fost de 13,3 milioane de euro

În 2020 bugetul local al municipiului Curtea de Argeş va fi exact ca cel din 2019. „Sunt aceleaşi venituri ca cele realizate anul trecut, iar cheltuielile sunt la fel, astfel încât bugetul local pe acest an va fi ca cel de anul trecut”, ne-a spus directorul economic al Primăriei, Gheorghe Florescu. Investiţiile sunt importante şi multe, a precizat acesta. În plus, în 2020 sunt aşteptaţi bani din fondurile europene pentru proiectele care sunt în implementare, a mai spus Gheorghe Florescu.  Dezbaterea publică a proiectului de buget este programată pe 18 februarie, urmând ca bugetul să fie adoptat la ţedinţa Consiliului Local de la sfârşitul lunii februarie.

 

Anul trecut bugetul municipiului Curtea de Argeş a fost adoptat la şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul lunii aprilie. Veniturile totale prevăzute s-au ridicat 7.000.000 lei, din care venituri proprii  (impozite şi taxe pe proprietate, venituri din capital, venituri din proprietate, cote defalcate din impozitul pe venit) 32.530.000 lei, sumele pe care le-a trecut în buget şi anul acesta administraţia locală.

 

Cum se cheltuiesc banii

Lista obiectivelor de investiții pentru 20120 cuprinde, la capitolul „Autorităţi  publice şi acţiuni generale” – Plan Urbanistic General  260.000 de lei, Plan Urbanistic  Zonal 160.000 lei, servicii diverse de cadastru 130.000 de lei.

Alte investiţii în curs sau care vor începe sunt reabilitarea străzii Valea Iaşului, instalaţie de iluminat pentru noul sens giratoriu de la Ivancea, bloc locuinţe ANL de serviciu pe strada 1 Decembrie, bloc locuinţe ANL pe strada Cuza Vodă, trei locuri de joacă, înfiinţare creşă şi grădiniţă, bloc locuinţe sociale, înlocuirea pompelor la staţia de tratare a apei de la Cerbureni, racordarea la utilităţi a Grădiniţei cu program prelungit Academia Piticilor, consolidarea DN73C pe strada Râmnicu Vîlcea, reabilitarea reţelei de apă în zona centrală a municipiului, reabilitarea podului peste pârâul Valea Iaşului, diferite servicii de consultanţă şi de expertizare, canalizare menajeră în Progresu şi pe strada Valea Danului, un robot pentru curăţat piscine,  30.660.000 de lei urmând să fie cheltuiţi pentru toate acestea.

În plus, administraţia locală va primi fonduri europene pentru două proiecte, unul în derulare, „creşterea eficienţei energetice a Spitalului”, şi altul care va începe – „Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil şi durabil în municipiul Curtea de Argeş”. În total investiţiile se ridică la 60.882.000 de lei, buget local plus fonduri europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email