Bugetul local a încasat din taxele hoteliere 800 de lei

În primele trei trimestre ale acestui an bugetul local ar fi trebuit să aibă încasări de 51,487 milioane de lei, dar realizările sunt de 44,409 milioane de lei. Diferenţele mari de bani provin de la subvenţiile de la bugetul de stat către bugetele locale pentru susţinerea unor proiecte, precum şi din neîncasarea un or sume în contul păţilor făcute în anii anteriori, potrivit referatului directorului economic al Primăriei, Gheprghe Florescu.

Din cei 22,369 milioane de lei venituri proprii, 11,451 milioane sunt cote defalcate din impozitul pe venit, 21,458 milioane sunt sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate, 1,428 milioane reprezintă impozitul pe clădiri plătit de persoanele fizice, 2,230 milioane – impozitul şi taxa pe clădiri de la persoanele juridice. 

Cele mai mici venituri la bugetul local s-au înregistrat la capitolul taxe hoteliere, suma primită la buget fiind de 800 de lei. În schimb, amenzile plătite de locuitorii municipiului au adus bugetului local 628.900 de lei, mai mult decât impozitul oâpe mijloacele de transport deţinute de persoanele juridice, de unde s-au încasat 422.300 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email