„Bucuria de a fi creștin“, faza eparhială

Faza eparhială a Concursului Naţional „Bucuria de a fi creștin“, organizat în paraclisul Sf. Ierarh Calinic de la Cernica, aflat în incinta Centrului Eparhial din municipiul Curtea de Argeş, a avut loc luni, în prezenţa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei.
Conform regulamentului, concursul s-a desfăşurat pe cele trei secţiuni ale proiectului: „Interpretarea unui cântec religios sau a unui cântec popular”, „Recitarea unei poezii religioase sau populare cu caracter patriotic ori religios” şi „Interpretarea unui text literar popular sau cu caracter religios, în proză”.
La această etapă au participat 26 de elevi din cele şase protoierii ale Eparhiei, câştigători ai locurilor I, II şi III, pe fiecare secţiune, de la faza pe protoierii. La final, au fost acordate premii elevilor câştigători, din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, pentru toate cele trei secțiuni. Câștigătorii premiului I de la fiecare secțiune vor participa la faza naţională a concursului, ce va avea loc în ziua de 20 mai 2013, la Catedrala Patriarhală din Bucureşti.
Căştigătorii concursului sunt:
– David Sturzeanu, din Parohia Corbi, protoieria Curtea de Argeş, la sectiunea „Interpretarea unui cântec religios sau a unui cântec popular”
– Alexia Maria Tache, din parohia Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel – Mioveni, la secţiunea „Recitarea unei poezii religioase sau populare cu caracter patriotic ori religios”
– Stelian Andrei Voica, din Bascov, protoieria Piteşti, la secţiunea „Interpretarea unui text literar popular sau cu caracter religios, în proză”.
Premierea câștigătorilor de la faza națională  se va face cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale din Bucureşti, în ziua de 21 mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email