Bătrân bătut cu bâta pentru că nu a vrut să bea

Pentru că a refuzat să bea cot la cot cu un consătean, un bătrân din Corbi a fost la un pas să îşi piardă viaţa. Gheorghe Rotaru a fost bătut cu bestialitate de un vecin şi apoi a fost lăsat să zacă într-o baltă de sânge. Cu ultimele puteri, bătrânul de 76 de ani a reuşit să îşi alerteze rudele şi abia apoi a ajuns la Spitalului  Judeţean.  Aici a fost operat imediat, iar medicii spun că dacă nu s-ar fi intervenit de urgenţă Gheorghe Rotaru risca să moară. În urma agresiunii, bătrânul s-a ales cu o coastă ruptă care îi perforase pleura şi din acest motiv ajunsese să respire cu ajutorul unui singur plămân.
„S-a enervat când a văzut că eu nu beau rachiu“
„Eram la stână, cu oile, când a venit vecinul ăsta al meu, Ion Metehoiu. Era deja beat, şi când a ajuns la mine a scos o sticlă de ţuică. A început să-mi pună şi mie în pahar, însă eu n-am vrut să beau şi când nu era el atent, eu aruncam ţuica în sobă. Probabil şi-a dat seama că eu aruncam rachiul şi atunci s-a enervat.  A luat o bâtă cu care m-a lovit de dori ori în cap, până am căzut lat”, povesteşte bărbatul de pe patul spitalului. Nici după acest incident agresorul nu a plecat. „Când mi-am revenit, era tot acolo. Mi-a zis să mă ridic de jos şi când i-am spus că nu pot, a început să mă lovească iar, cu bâta pe spinare. Am zăcut aşa până a doua zi, când am reuşit să vorbesc cu un nepot care m-a dus până în sat şi apoi a chemat ambulanţa”, continuă Gheorge Rotaru.
Acum, poliţiştii aşteaptă că bătrânul să depună plângere şi în funcţie de zilele de îngrijiri medicale, se va stabili încadrarea juridică a faptei. Se pare că agresorul nu este la prima faptă de acest gen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email