Bătălie pe bani – La Electroargeş ar putea fi acordate dividende

Dumitru Tudor, proprietarul SC Vidraru SA şi acţionar cu 12% la Electroargeş a propus acordarea de dividende, 0,2 lei/acţiune brut, propunere care a şi fost trecută pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor care va avea loc în această lună.
Ziarul Financiar scrie, citând surse din piaţa bursieră, că dividendele propuse de Tudor însumează 5,72 milioane de lei şi reprezintă 75% din profitul net al companiei de anul trecut, de 7,58 milioane, dar şi că anunţul a determinat vineri aprecierea acţiunilor Electroargeş cu 10,5% pe Bursă, până la nivelul de 0,7295 lei/unitate.
Cine nu vrea să dea bani acţionarilor
„Dumitru Tudor se bate la Electroargeş cu Cătălin Chelu, care deţine în mod indirect circa 39% din companie prin intermediul mai multor societăţi din Galaţi şi care a propus nerepartizarea profitului de anul trecut al companiei ca dividende, sumele urmând să fie investite în companii pe piaţa de capital. Iniţial compania a anunţat că propune un dividend de 0,1191 lei/acţiune, însă câteva ore mai târziu conducerea şi-a schimbat opţiunea şi a propus neacordarea de dividende.
Dumitru Tudor a spus recent că va cere Comisiei Naţionale de Valori Mobiliare să intervină în cazul Electroargeş, considerând că firmele lui Cătălin Chelu au încălcat legea atunci când au achiziţionat 4,2% din capitalul firmei după ce arbitrul pieţei stabilise că alte două firme controlate de Chelu deţin concertat peste 33% din acţiuni.
Un alt acţionar important al companiei este Ion Gavrilă, directorul general al Electroargeş, care deţine circa 8,7% din acţiunile Electroargeş restul acţiunilor fiind în posesia unor acţionari care deţin pachete de sub 5% din capital”, conform zf online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email