Bravo Inter, bravo Ionuţ Badea! Trei puncte pentru Liga lui Mitică

Interul lui Ionuţ Badea a obţinut o victorie importantă, de moral, care poate fi decisivă în perspectiva îndeplinirii obiectivului de menţinere în prima Ligă a fotbalului românesc. A fost un 2 – 0 liniştit doar pe final, după minutul 82 când scorul devenise 2 – 0. Până atunci, nemţenii lui „Pinalty” pregătiţi de Zoran Filipovici şi-au jucat disperaţi ultima lor şansă de a mai rămâne în viaţă sperând pentru ultimele două etape într-o salvare miraculoasă.

Badea i-a învăţat jocul

N-a fost să fie pentru plăieşii lui Gheorghe Ştefan, pentru că Interul are jucători buni pe care Ionuţ Badea i-a învăţat ca un maestru, jocul pe contraatac, jocul în spatele mingii, precum şi cel al posesiei, pressingului şi antipressingului. Iar cei care au ochi de văzut, văd în Ionuţ Badea un valoros antrenor. Pe lângă faptul că Steaua şi Dinamo îl vor antrenor pentru sezonul viitor şi pe o durată nedeterminată, în ultimele două etape, Ionuţ Badea a fost lăudat de MM Stoica de la Unirea Urziceni şi de antrenorul sârb Zoran Filipovici de la Ceahlăul, cei care au simţit pe pielea lor valoarea lui Badea.

Bogdan Apostu – omul meciului

Meciul începe în trombă, cu un gol marcat chiar în minutul 2 de Bogdan Apostu, dar anulat pentru poziţia de ofsaid în care se afla atacantul Interului. Partida foarte bună pe care o va face Apostu a fost astfel anunţată. În minutul 12 şutează periculos de la 20 de metri, dar mingea se duce puţin pe lângă poartă, anunţând golul care va veni un minut mai târziu. Băcilă scapă singur cu portarul Villadsen care respinge din plonjon, mingea ajunge la Apostu care de 12-13 metri înscrie în poarta goală: 1 – 0 pentru Inter de România!

Putea fi 3 – 0 …

În primul minut al reprizei a doua, Apostu scapă singur, uşor lateral dreapta, dar Villadsen îl blochează la 8 metri de poartă. Atacantul Interului este aproape de al doilea gol în minutul 74, dar şutul său de la 28 de metri este respins in extremis în corner de portarul Ceahlăului. Golul doi, care va închide tabela a fost reuşit de Apostu care a transformat cu siguranţă un penalty obţinut de „Bulgarul” Stoianof în minutul 82. Peste un minut putea fi 3 – 0, dar asistentul Ionel Popa, cel care a semnalizat de la margine penalty în minutul 82, indică poziţie de ofsaid la Stoianof, astfel că reuşita nu este validată.

Marius Popa a apărat excelent

În disperarea de a nu pierde acest meci, ba chiar a-l câştiga, nemţenii au atacat nebuneşte, însă s-au izbit de forma şi valoarea portarului Marius Popa. „Nu ne este frică, apără Popică”, scanda galeria după fiecare intervenţie a portarului de la Inter. Marius Popa şi-a salvat echipa din mai multe situaţii critice, patru la număr, salvând spectaculos şi menţinându-şi poarta intactă. După meci, antrenorul Ionuţ Badea l-a lăudat în mod special pe Marius Popa, lucru pe care nu-l face de obicei cu jucătorii lui. Şi cum la echipa naţională este criză de portari, nu este exclus ca Popică să fie din nou rechemat printre tricolori!

Puncte decisive?

Aşa, echipa lui Badea îi oferă patronului Benone Lazăr trei puncte care pot fi decisive în lupta pentru menţinerea în Liga I. Şi pentru a fi mai siguri că nu vor retrograda, jucătorii Interului mai trebuie să câştige un punct sau două, de ce nu, mai multe(!), în ultimele două etape, prima la CFR Cluj, iar a doua cu Steaua la Piteşti. Va fi greu, dar nu imposibil!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email