Braconierul de la Noapteş, căutat de scafandri din Bucureşti

Sâmbătă seara, la ora 22.02, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost anunţat, prin sistemul 112, despre o persoană, de sex masculin, de 46 de ani, care a dispărut în apele canalului de fugă al Râului Argeş, din municipiul Curtea de Argeş, zona Noapteş, după cum aţi aflat din ziarul nostru de ieri.
La faţa locului s-au deplasat un echipaj cu o autospecială cu barca pneumatică şi un echipaj cu ambulanţa SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Curtea de Argeş, dar având în vedere condiţiile de noapte,  au executat misiuni de căutare timp de aproximativ două ore. Duminică dimineaţa, începând cu ora 08.00, căutările au fost reluate de către un echipaj cu barca pneumatică de la Detaşamentului de Pompieri Curtea de Argeş, acestea desfăşurându-se şi ieri după amiază.
„Întrucât la nivelul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş nu există persoane atestate să execute misiuni de căutare salvare în mediu acvatic (scafandri), s-a solicitat sprijinul unei echipe de scafandri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti”, se arată într-un comunicat al ISU Argeş. Scafandrii au sosit în ieri după amiază la Curtea de Argeş şi au căutat cadavrul în râu, alături de echipajul ISU Argeş. Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că bărbatul dispărut se afla la braconaj, împreună cu trei complici. „La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliţiei Curtea de Argeş, pe malul drept al canalului fiind identificaţi V.N.A., de 36 de ani, S.I.L., de 29 de ani şi un minor de 17 ani. Din verificări a rezultat că aceştia au mers împreună cu O.F., de 45 de ani, la canalul de la Noapteş, cu două plase pentru pescuit”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. Poliţiştii au deschis pe numele celor trei indivizi un dosar penal pentru braconaj piscicol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email