Braconieri reținuți de polițiști

Patru bărbați au fost prinși la braconaj și au fost reținuți de polițiști. Cu ei erau și cinci câini de vânătoare care au fost dați unei asociații chinologice.

„În noaptea de 03 spre 04 octombrie a.c., în jurul orei 04 :00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rociu au fost sesizați de către un pădurar de vânătoare din cadrul Ocolului Silvic Costești, cu privire la faptul că pe un fond de vânătoare, în extravilanul comunei Negrași, mai multe persoane braconează vânat.
La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală Rociu, precum și polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș.
La fața locului a fost depistat un bărbat de 26 de ani, din Răscăeți, județul Dâmbovița, din cercetări rezultând că cel în cauză, împreună cu alți trei bărbați, ar fi de 25, 26 și 31 de ani, din aceeași localitate, s-ar fi deplasat în fondul de vânătoare cu un autoturism și cu cinci câini din rasa ogar, împrejurare în care au fost observați de către paznicii de vânătoare din cadrul Ocolului Silvic Costești și de către un reprezentant al Asociației de Vânătoare Stejarul București.
În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind desfășurate de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești.
În ziua de 05 octombrie a.c., după identificarea și depistarea celorlalți trei bărbați, cei în cauză au fost conduși la sediul poliției.
După administrarea probatoriului, cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 31 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 06 octombrie, să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
De asemenea, a fost dispusă măsura ridicării în vederea continuării cercetărilor a autoturismului utilizat la săvârșirea faptelor, precum și a câinilor din rasa ogar, care au fost predați reprezentanților unei asociații chinologice”, informează IPJ Argeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email