Boureanu – supărat că nu are succes cu legea pensiilor parlamentarilor


Deputatul PDL Cristian Boureanu este unul dintre iniţiatorii proiectului de lege care reglementează pensiile parlamentarilor. Acesta este complet dezamăgit de faptul că legea nu a ajuns să fie pusă în aplicare din cauza oponenţilor săi politici. „Am iniţiat acest proiect de lege, alături de colegii deputaţi de Argeş şi de colegii din grupul parlamentar al PD-L deoarece, conform Constituţiei, cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”, declară Boureanu. Proiectul legislativ iniţiat prevede ca pensia senatorilor şi deputaţilor să fie calculată în baza indemnizaţiei lunare, fără niciun alt spor. Textul legislativ mai prevede că parlamentarii pot beneficia de o singură pensie şi că aceasta se impozitează în condiţiile legii.

8 luni de tergiversări şi un vot final negativ

„În cadrul Comisiei permanente, de la bun început, reprezentanţii PSD, PNL şi UDMR au folosit toate mijloacele pentru a tergiversa prin diferite metode elaborarea unui raport pentru acest proiect de lege. Reprezentanţii PSD şi PNL ori nu au participat la şedinţe, ori atunci când au participat au părăsit sala de şedinţă, când ar fi trebuit să se voteze, lăsând comisia în lipsă de cvorum. Tergiversarea in Parlament a legii interzicerii pensiilor speciale ale parlamentarilor este exemplul concludent pentru ce înseamnă adoptarea schimbărilor necesare in Parlament: 8 luni de tergiversări, de şedinţe anulate, de absente intenţionate şi un vot final negativ. PSD, PNL şi UDMR doresc în continuare ca parlamentarii acestor partide să beneficieze de pensii care sunt şi de 12 ori mai mari decât ale simplilor cetăţeni”, mai susţine deputatul Cristian Boureanu.
În acest moment pensiile parlamentarilor reprezintă 80% din ultima indemnizaţie, pentru parlamentarii care au deţinut cel puţin 3 mandate, 60% din ultima indemnizaţie, pentru 2 mandate şi 40% din ultima indemnizaţie dacă au obţinut doar un mandat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email