Boncea – acuzat de tulburare de posesie şi distrugere


După cum aţi aflat din numerele anterioare ale ziarului nostru, consilierul local Gheorghe Boncea a început încă din anul precedent construcţia unui hypermarket pe patru nivele, în curtea fostului sediu al Clubului Elevilor, din Piaţa Centrală.
Anul trecut, la sfârşitul lunii octombrie, săpăturile efectuate mult adânc pentru fundaţia viitorului centru comercial au făcut ca o parte din zidul care face legătura între fostul sediu al Clubului Copiilor şi piaţă să se  dărâme, iar câteva magazine situate în una dintre clădirile pieţei să rămână fără peretele exterior. Totodată, pe cealaltă parte a fundaţiei, terenul din faţa unei case din apropierea acestui şantier s-a surpat, se pare tot din cauza săpăturilor efectuate pentru fundaţie.

Terenul de sub casă se dărâmă din cauza fundaţiei lui Boncea

Din acel moment, Lucia Badea, proprietara casei afectate de şantierul lui Boncea, i-a declarat război consilierului. Femeia a făcut sesizări la poliţie şi la parchet cu privire la pagubele aduse gospodăriei sale de către muncitorii de pe şantier. Pentru a evita scandalul, consilierul Boncea a găsit o soluţie, semnarea unei Convenţii cu Lucia Badea, în care promitea că va reface ce s-a stricat, dacă femeia îşi va retrage plângerile.  „Am făcut mai multe plângeri, în care Boncea a fost acuzat de tulburare de posesie şi distrugere. După ce am semnat actul, în luna decembrie, Boncea a ridicat un zid de susţinere din beton şi a turnat pământ între zid şi terenul meu, dar numai pe o parte. De atunci nu a mai făcut nimic şi pământul pus s-a tasat deja, iar de fiecare dată când plouă, între zid şi teren se strânge apă, iar pământul se dărâmă în continuare. Stau cu frică să nu ajungă apa sub placa de beton care a mai rămas în curte, că a fost şi ea distrusă mai mult de jumătate şi să ajungă la fundaţia casei”, ne-a spus Lucia Badea, proprietara casei.
Femeia mai are o nemulţumire şi îl acuză pe consilier că i-a încălcat drepturile. În grădina sa , consilierul a depozitat mai multe materiale de construcţii, câteva sute de cărămizi din zidul dărâmat al magazinelor din piaţă. „El susţine că 33 de metri din spatele grădinii mele sunt ai lui, deşi eu am acte pe el. Acolo şi-a depozitat câteva kilograme de cărămidă, pe care nu vrea să le mai ia. A avut şi cherestea, dar a luat-o. Mi-a dat bani ca să le ţin în grădină pentru câteva luni. Dar vreau să aranjez grădina să pun d-ale gurii în ea şi nu le mai pot ţine. Dacă nu le ia de aici o să cer din nou ajutor Parchetului. Şi mai este şi gardul grădinii, care a fost şi el distrus. Trebuie să se rezolve cumva, că de şapte luni tot îndur această situaţie”, a adăugat femeia. 

Boncea neagă acuzaţiile ce i se aduc

La toate aceste acuzaţii, Gheorghe Boncea a avut un răspuns ferm. „Eu nu am nicio vină că s-a întâmplat aşa ceva. Săpăturile au fost eronate, dar mi-am reparat greşeala. Am construit zidul de beton, care va susţine terenul. În ceea ce priveşte materialele depozitate pe proprietatea dumneai, eu am plătit pentru acest loc. La început i-am dat 50 lei, apoi mi-a cerut 100 lei, după care s-a gândit să îmi ceară 200 lei pe lună, pentru că eu oricum nu am unde să duc toate aceste materialele de construcţii. După ce a profitat timp de şapte luni, a început iar cu acuzaţii nefondate. A iscat un întreg scandal anul trecut şi cred că o va face din nou pentru că, sincer, cred că are ceva probleme medicale. Gardul grădinii îl repar când consider eu, pentru că a fost construit de mine, tocmai pentru a separa proprietăţile. Mai am doar de adus ceva pământ să astup golul dintre terenul său şi zidul meu. Atât.”, a spus consilierul local.

Adevăratul motiv al disputei dintre cei doi

După câteva momente, consilierul ne-a spus care crede dumnealui că este adevăratul motiv al disputei. „Toate aceste acuzaţii au un motiv ascuns. Acum ceva timp, l-am împrumutat pe fiul doamnei Lucia Badea cu suma de 5.000 lei, pentru că a fost acuzat emis file de cec fără acoperire. Normal că după un timp am vrut banii înapoi, dar degeaba. Mama lui a crezut că mă sperie şi nu îi mai cer banii deloc, dacă face plângeri peste tot că i-am dărâmat terenul. La semnarea Convenţiei, unul dintre motivele pentru care ea îşi retrăgea acuzaţiile era să nu-mi mai primesc banii înapoi. Normal că nu am acceptat şi de aceea a început iar cu acuzaţii fără sens”, a mai precizat omul de afaceri Boncea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email