Bolnavii de cancer, condamnaţi la moarte

Spitalul Municipal Curtea de Argeş a rămas fără medic oncolog de mai bine de o lună de zile, asta după ce singurul doctor a ales să lucreze într-a altă unitate medicală. Astfel, bolnavii de cancer care erau trataţi la Curtea de Argeş trebuie să meargă acum în altă parte pentru consultaţii sau pentru eliberarea unor reţete medicale.
Bolnavii, îndrumaţi către spitale din alte oraşe
La începutul lunii mai, singurul medic oncolog de la Spitalul Municipal Curtea de Argeş a plecat într-o altă unitate medicală din judeţul Argeş. Vestea nu a căzut deloc bine pentru argeşenii bolnavi de cancer, care de acum înainte vor fi nevoiţi să se îndrepte către alte spitale pentru consultaţii medicale sau prescrierea unor tratamente. Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare, având în vedere numărul mare de bolnavi de cancer din municipiul nostru sau din comunele arondate, pentru care deplasarea către alte spitale înseamnă de cele mai multe ori şi o cheltuială în plus.
„Nu avem oncolog din cauza dinamicii profesionale. Medicii au libertatea de a alege locul în care doresc să profeseze. Fiecare merge acolo unde se simte mai bine. Doctorul care lucra la Spitalul Municipal a hotărât unilateral să încheie consultaţiile ce se ofereau aici. Probabil a mers la un alt spital, mai aproape de casă, pentru că din câte ştiu locuieşte la Piteşti”, a declarat dr. Viorel State, director medical Spitalul Municipal Curtea de Argeş.
Din păcate pentru pacienţii din zonă, încă nu se ştie când va veni un nou medic oncolog la Spitalul Municipal. În acest sens conducerea unităţii medicale va organiza un concurs pentru ocuparea acestui post. „În acest moment cabinetul este liber. Urmează ca acest post să fie scos la concurs, dar încă nu ştim exact când. Anunţul trebuie să apară în revista „Viaţa medicală”. Până când vom avea din nou un medic oncolog îi îndrumăm pe pacienţi către spitale din alte oraşe”, a mai spus dr. Viorel State.
S-a redeschis cabinetul stomatologic din incinta spitalului
Dacă nu mai avem oncolog la spital, avem din nou cabinet stomatologic. Cabinetul din incinta Spitalului Municipal a fost redeschis de la începutul acestei luni. Dotat cu aparatură modernă, acesta deserveşte atât pacienţii copii, cât şi adulţi, care au nevoie de o simplă consultaţie sau un tratament stomatologic de durată, dar şi urgenţele stomatologice. „Cabinetul a fost deschis de la începutul lunii iunie. Este un lucru bun având în vedere faptul că foarte multe persoane se confruntă cu astfel de probleme, iar până acum nu se puteau trata pentru că serviciile particulare sunt foarte scumpe. Era o problemă mai ales pentru copii, care acum pot beneficia de servicii de calitate la cabinetul din incinta spitalului”, a declarat dr. Viorel State, director medical Spitalul Municipal Curtea de Argeş.
Cabinetul stomatologic a fost donat de Walter Stegner, cetăţean de onoare al municipiului Curtea de Argeş. Valoarea aparaturii aduse tocmai din Gemania se ridică la peste 10.000 de euro şi cuprinde tot ce este necesar unei clinici moderne de stomatologie. În plus, acesta a fost dotat cu mobilier şi aparatură pentru sala de consultaţii şi tratament, mobilier pentru sala de aşteptare şi pentru secretariat şi tot ce este necesar pentru sterilizarea aparaturii medicale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email