Bogdan Marina, candidatul Alianţei USR PLUS – „Primăria, sub actuala conducere, este ZERO pe linie la capitolul SERVICII ELECTRONICE!”

În anul 2020, dacă ne uităm pe site-ul primăriei, găsim ZERO pe linie la capitolul SERVICII ELECTRONICE. Audiență ZERO, E-prim ZERO (Sistem online de urmărire a stadiului unei cereri), Sesizări ZERO și Plăți electronice de asemenea ZERO. Toate în anul 2020, când toată lumea încearcă să digitalizeze și să eficientizeze comunicarea. De ce să mai faci drumuri la primărie când ai putea să accesezi și să transmiți informații online?! E-prim, de exemplu, este un Sistem online de urmărire a stadiului unei cereri, simplu de accesat, cu doar două click-uri.
„Este imposibil să ai viziunea dezvoltării fără folosirea tehnologiilor care aduc costuri de timp și bani infinit mai mici. Vorbim de câștig pentru cetățeni dar și pentru autorități care ar eficientiza cheltuielile si s-arputea concentra pe dezvoltare”, a declarat Bogdan Marina, candidatul Alianței USR-Plus la Primăria Curtea de Argeș.
„Primarul și actualul Consiliu Local fac lucrurile exact pe dos și nu înțeleg că tehnologia și digitalizarea înseamnă reducerea de cheltuieli și personal. Ei au ales să facă fix invers și să împartă posturi noi atât în Primărie cât și la Direcția de Asistență Socială. Pentru ei probabil internetul înseamnă doar Facebook, unde îți faci propagandă, ca primar, ție și partidului, și ștergi comentariile care nu-ți convin. Din punctul meu de vedere digitalizare înseamnă de asemenea transparență și informare a cetățeanului, lucruri care din păcate lipsesc vechii clase politice”, mai spune Bogdan Marina.

Una peste alta, această abordare are un efect dureros asupra bugetului local. Orașul nu se va putea dezvolta niciodată dacă alegem dosarul cu șină în defavoarea unui sistem informatic. Să nu mai vorbim de respectul față de cetățeni, în general, și față de timpul și confortul lor,în particular. Primaria sub actuala conducere este ZERO pe linie la capitolul SERVICII ELECTRONICE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email