Boc dă 500 de milioane de euro pentru un portal, pe care vrea să-l facă „moca”!

Culmea tupeului la românii a fost atinsă de fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu! Pe ultima sută de metri de mandat, şeful de la Comunicaţii a trimis deputatului PSD, Mircea Drăghici o adresă, prin care îl pune la strâns informaţii! Concret, îi cere parlamentarului de Curtea de Argeş să colecteze şi să transmită toate datele din zonă care trebuie puse în portalul naţional de informaţii şi servici e-Romania. Gabriel Sandu i-a solicitat : „furnizarea informaţiilor de bază din sănătate, mediu, transport, agricultură, justiţie, educaţie, cultură, culte, turism, mediu de afaceri şi asociativ, tineret şi sport, participare, servicii publice, programe şi proiecte de interes local, precum şi sprijin pentru menţinerea la zi a informaţiilor de pe site”.
Cererea este cu atât mai bizară, cu cât e-Romania este un portal pentru care Guvernul a alocat 500 de milioane de euro. Justificarea cheltuirii acestor bani în plină criză şi tăieri de salarii: “Strategia naţională e-România urmăreşte modernizarea statului prin informatizarea interacţiunii cu cetăţenii şi companiile !”
Mircea Drăghici a precizat că în toată această poveste este ceva mai mult decât putred: „Boc a dat undă verde pentru un portal de jumătate de miliard de euro, iar eu trebuie să mă transform în sclavul lor şi să le trimit toate informaţiile de care au nevoie, ba chiar să şi actualizez datele. Unde se duc aceşti bani, ce se întâmplă cu o asemenea sumă exorbitantă, dacă ne cer nouă, parlamentarilor să facem toată muncă, adică să ne apucăm de făcut site-uri!”
Deputatul Colegiului Curtea de Argeş s-a declarat şocat de asemenea practici guvernamentale: „Dăm 500 de milioane de euro pe un site, fără ca nimeni să ridice un semn de întrebare! Când au vrut să taie pensiile, au zis că măsura aduce la buget 800 de milioane de euro! Păi, aruncăm pe un portal, oricum nefuncţional şi făcut pe genunchi, milioanele luate de la gura românilor!
Mai mult, alesul social-democrat a precizat că în presa centrală au apărut numeroase dezvăluiri legate de activitatea fostului ministru, Gabriel Sandu, care înainte de debarcarea din Guvern s-a ocupat personal de 21 de licitaţii cu sume absolut fabuloase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email