Bisericile, deschise zilnic, cu orar afişat ca la magazin

De curând, în Sala Manole din incinta Palatului Arhiepiscopal a avut loc o şedinţă administrativă cu protopopii din cele şapte protoierii ale Eparhiei prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului. La finalul dezbaterii au fost luate mai multe decizii pentru bunul mers al lucrurilor în Arhiepiscopie. Astfel, bisericile vor fi deschise zilnic, conform unui program afişat, cursurile de perfecţionare ale clerului se vor desfăşura în perioada 1-20 septembrie la Facultatea de Teologie Iustin Patriarhul din Bucureşti; la toate lucrările de construcţii sau restaurări efectuate la biserici parohiale, case parohiale şi alte anexe, se vor face expertize de rezistenţă de către specialişti prin dispoziţie de şantier trecută de fiecare dată în Cartea de Construcţii a imobilului. De asemenea, s-a hotărât să se „facă cunoscut din nou” Hotărârea Sfântului Sinod din 2007, cu privire la implicarea preoţilor în politică, „pentru strictă conformare”. O altă decizie luată este cea conform căreia „pentru orice apariţie în mass-media: comunicate, interviuri, etc., se va cere aprobarea Centrului Eparhial”. Proeţii argeşeni mai au misiunea de a „intensifica”  viaţa pastoral-misionară.
A început anul bisericesc
Începutul anului bisericesc, care este marcat pe 1 septembrie, a fost cinstit şi în Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, împreună cu un important sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în paraclisul de vară de la mănăstirea Robaia. Cu acest prilej Chiriarhul Eparhiei a adresat un cuvânt de învăţătură amintind de Sf. Dionisie Exiguul şi Sf. Simion Stâlpnicul, care sunt cinstiţi de Biserica Ortodoxă în ziua de 1 septembrie
La sfânta slujbă au fost prezenţi stareţii şi stareţele din toate aşezămintele monahale ale Eparhiei şi foarte mulţi credincioşi, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email