Biserici şi unităţi de cazare verificate de ISU. Au fost aplicate amenzi în valoare de 23.000 de lei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Cpt. Puică Nicolae” a avut în ultima perioadă mai multe activităţi ce au avut drept scop asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor şi evitarea producerii unor evenimente neplăcute, se arată într-un comunicat al ISU remis presei.

Astfel,  inspectorii de prevenire au intensificat controalele la unităţile de cult și unitățile de turism și agrement din judeţul Argeş, unde, an de an,  se înregistrează afluență mare de persoane. Au fost verificate 21 de unităţi de cult unde au fost constatate 39 de nereguli, şi 17 unități de turism și agrement, unde s-au constatat 50 de nereguli şi au fost aplicate amenzi în valoare de 23.000 de lei.

Potrivit ISU, principalele nereguli constatate au fost lipsa avizelor sau a autorizaţiilor de securitate la incendiu pentru construcţiile cu destinaţia „cult”, respectiv „primire turistică”; lipsa controale interne periodice, în scopul depistării şi cunoaşterii oricăror stări de pericol, care pot favoriza producerea ori dezvoltarea incendiilor; lipsa măsurilor corespunzătoare de apărare împotriva incendiilor pentru perioadele în care activitatea normală este întreruptă; instalaţia electrică exploatată „cu deficienţe”, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email