Biserica de la Capu Dealului, spartă de hoţi

Mai multe persoane necunocute au spart în noaptea de duminică spre luni biserica de la Capu Dealului. Ciudat este faptul că, deşi s-a intrat prin efracţie în lăcaşul de cult, nu s-a furat nimic, iar reprezentanţii Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului spun că nici nu au fost raportate stricăciuni. Cei care locuiesc în zonă sunt destul de speriaţi, mai ales că nimeni nu poate să înţeleagă ce s-a întâmplat. „Am auzit că luni dimineaţa preotul ar fi găsit uşa de la intrare spartă iar în biserică, pe pereţi, cineva ar fi desenat fel de fel de însemne ciudate. Dacă ar fi vrut să fure, ar fi fost ceva, însă numai nişte nebuni ar putea să intre într-o biserică doar pentru a-şi bate joc de cele creştine. Să nu fi fost satanişti…”, spuneau cu teamă oamenii care stau lângă biserica de la Capu Dealului.

Poliţiştii sunt pe urmele celor care au spart biserica

Din declaraţiile celor care locuiesc în zonă, reiese că, imediat după ce s-a aflat că biserica a fost spartă, la faţa locului au sosit mai multe echipaje de poliţie. „Noi am văzut multe maşini de poliţie în faţa bisericii, însă mai mult de atât nu ştim. Nu ne-a spus nimeni ce s-a întâmplat”, povesteau ieri oamenii din cartierul Capu Dealului. Reprezentanţii Poliţiei Curtea de Argeş au demarat o anchetă în acest caz şi încearcă să dea de urma celor care au intrat în biserică. „Au fost prelevate probe de la faţa locului, iar ancheta este în desfăşurare. Din datele pe care el avem până în acest moment, deşi în biserică se aflau mai multe obiecte valoroase şi chiar bani, nu a dispărut nimic”, a precizat Robert Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş. 

A fost forţată uşa de la intrare

Din datele culese de poliţişti se pare că hoţii doar au forţat uşa de la intrare. Acum, oamenii legii merg pe mai multe variante. „Există posibilitatea ca cei care au forţat uşa să se fi speriat de vreun zgomot şi să fi fugit, fără să mai apuce să intre în biserică. Sau este posibil să fi fost vorba de o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice. Cert este că din biserică nu lipseşte nimic”, au mai spus reprezentanţii IPJ Argeş. De asemenea, poliţiştii au infirmat acele zvonuri care spuneau că pe pereţii bisericii au fost făcute semne sataniste. „Nu s-a desenat nimic pe pereţi. Singurul lucru care a fost reclamat la poliţie este legat de forţarea uşii de la intrare”, a ţinut să precizeze subinspectorul Robert Radu. „Facem cercetări, să vedem ce s-a întâmplat exact”, ne-a spus comisarul şef Ionel Ispir, comandantul Poliţiei Curtea de Argeş. Acesta a subliniat că deşi în biserică erau bani, nu s-a furat nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email