Bilanţ la un an de la alegerile locale

Pe 5 iunie anul trecut au avut loc alegerile locale, în urma cărora primar la Curtea de Argeş a fost ales Constantin Panţurescu. Pentru funcţia de primar au fost exprimate 10430 de voturi, 545 fiind nule.

Cele valabile s-au împărţit astfel – Constantin Panţurescu, PSD, 3947 de voturi (37,82%), Cristian Mitrofan (PNL), 2153 (20,64%), Nicolae Diaconu, PAM, 1659 (15,91), Bogdan Alexandru Dabija, UNPR, 809 voturi (7,76%), Gheorghe Molea, ALDE, 650 de voturi (6,23%).Mandatele în Consiliul Local sunt împărţite astfel – PSD 9, PNL 4, PAM 3, ALDE 2, UNPR 1. Astfel, consilierii PSD sunt Ştefan Dumitrache, Marian Gabriel Jubleanu, care a fost ales de colegii săi din Consiliu viceprimar, Răzvan Bădescu, Ana Răduţu, Maria Dicu, Gheorghe Andreescu, Viorel Popescu, Ana Maria Rovenţa,  Loredana Alexandra Stancu.

Consilierii PNL sunt Cristian Mitrofan, Mădălin Marinescu, Jean Chefani şi Doru Georgescu. Consilierii PAM sunt Ion Şerban, Ionel Păunescu şi Marius Deaconu. Cei de la ALDE sunt Gheorghe Molea şi Emil Orevicieanu, iar consilierul UNPR este Bogdan Dabija.

Primele decizii

Primele decizii luate de noii consilieri au fost cele legate de funcţionare – stabilirea comisiilor de specialitate, numirea consilierilor în consiliile de administraţie ale instituţiilor de învăţământ din oraş, apoi cele „clasice”, cum ar fi acordarea diplomelor de recunoştinţă pentru cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, concesiuni de terenuri pentru amenajrea unor balcoane, execuţia bugetară, majorarea unor valori de inventar a unor bunuri care aparţin domeniului public, rectificări ale bugetului local, etc.

În luna august, proaspătul Consiliu Local a adoptat prima decizie importantă, într-un domeniu pe care nimeni nu l-a reglementat până acum, spațiile comerciale goale, cu vitrine la stradă urâte, murdare și cu fațade neîngrijite. Conform deciziei locale din luna august a anului trecut, deţinătorii imobilelor cu destinaţie comercială, prestări servicii sau producţie au obligaţia să asigure repararea,spălarea geamurilor şi a vitrinelor, înlocuirea celor sparte, întreţinerea firmelor şi a faţadelor, inclusiv spălarea, curăţarea şi zugrăvirea periodică a acestora”. De asemenea, au decis consilierii, „în perioada în care spaţiile nu sunt folosite, deţinătorii cu orice titlu a acestora sunt obligaţi să acopere suprafaţa vitrată cu materiale unitare şi uniforme în culoarea şi nuanţa materialelor de finisaj exterior sau în culoarea alb astfel încât să împiedice vederea în interiorul clădirii”. Pe geamurile spaţiilor goale pot fi puse doar anunţuri privind vânzarea sau închirierea lor, au mai decis aleşii locali, iar cei care nu iau măsuri vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 500 şi 1000 de lei. Sigur că hotărârea nu a fost pusă în practică.

Hotărâri multe, fără finalitate

Aleşii locali au mai aprobat principalii indicatori tehnico-economici ai obiectivului „Consolidare teren strada Rozelor”, în septembrie au stabilit texele şi impozitele pe care argeşenii le plătesc anul acesta, au mai concesionat un teren, au ajuns la concluzia că trebuie să achiziţioneze servicii de consultanţă pentru două proiecte cu finanţare europeană, au ales soluţia de refacere a structurii rutiere de pe strada Valea Iaşului şi au aprobat principalii indicatori tehnico-economici ai obiectivului “Reabilitare drum strada Valea Iaşului”.

Anul acesta, Consiliul Local a adoptat hotărârile obişnuite legate de buna desfăşurare a administraţiei locale, gen program de lucrări al Serviciului Public, au concesionat păşunile alpine şi au aprobat  contractul de mandat al administratorului S.C. AQUATERM CAG 98 S.A. Curtea de Argeş, în persoana lui Gabriel Nastea.

De asemenea, aleşii au mai hotărât să construiască o grădiniţă, o creşă  şi un bloc ANL. Toate, la stadiul de proiecte pentru care urmează, probabil, studii de fezabilitate, pe bani mulţi şi care au toate şansele să expire înainte de a fi folosite la ceva.

Nimic spectaculos nu s-a întâmplat la Curtea de Argeş în primul an de mandat al administraţiei locale actuale. În afara fântânilor care au fost puse în funcţiune, cetăţenii nu au simţit vreo îmbunătăţire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email