BILANŢ LA FINAL DE MANDAT! Din 19 consilieri, doar 6 mai sunt la partidul care i-a trimis în Consiliul Local

Actualul Consiliu Local mai are câteva luni de activitate, acesta fiind ultimul sfârşit de an pe care îl prind în calitate de aleşi locali. Sigur, unii dintre ei, care s-au dovedit a fi extrem de buni şi profitabili pentru partidele din care fac acum parte, vor fi trecuţi pe listele de candidaţi la alegerile din primăvara anului viitor. Alţii, însă, vor povesti nepoţilor ce lucruri măreţe au făcut ei în cei patru ani cât au luat 500 de lei pe lună pentru o şedinţă de Consiliu şi cât bine au adus oraşului şi locuitorilor lui.

În numărul trecut al ziarului nostru am făcut un bilanţ al banilor care au ajuns la Curtea de Argeş din fonduri europene şi ce s-a făcut cu ei în 2015. Astăzi continuăm cu bilanţul administraţiei locale din 2012 şi până în prezent. Concluzia e tristă pentru cei care au votat, pentru că votul lor nu a avut niciun fel de importanţă în ochii şi în buzunarele celor care au primit votul. Poate cel mai interesant lucru este acela că, din 19, doar 6 mai fac parte din partidul care i-a făcut consilieri.

 

„Jur să nu iau mită, să nu fac combinaţii în folosul propriu, să nu îmi pun comision la lucrări, să nu organizez licitații aranjate”

 

 La sfârşitul lunii iunie 2012 se întrunea noul Consiliu Local, iar membrii săi depuneau jurământul. Un cititor al ziarului nostru sugera ca jurământul clasic  – „jur să respect legile ţării etc.”, să fie completat la Curtea de Argeş cu lucruri de genul „jur să nu iau mită, să nu fac combinaţii în folosul propriu, să nu îmi pun comision la lucrări, să nu organizez licitații aranjate, etc”. Niciunul nu a jurat aşa, ci au rostit, emoţionaţi, jurământul clasic. Cât au respectat din el şi cât au încălcat din jurământul pe care l-ar fi dorit argeşenii cu drept de vor sunt lucruri pe care instituţii ale statului le vor verifica la un moment dat.

Noul Consiliu Local era format din foşti consilieri în proporţie de aproape 70%. Iată lista de consilieri locali din 2012:

Consilieri USL

1.Cristian Mitrofan – PNL

2.Constantin Panţurescu – PSD

3.Sorin Sorescu – PNL

4.Ştefan Dumitrache – PSD

5.Ioan Ghiţă – PNL

6.Gheorghe Boncea – PSD

7.Gheorghe Popa – PNL

8.Silviu Popescu – PSD

9.Constantin Stanca – PNL

10.Gabriel Jubleanu – PSD

11.Ion Şerban – PC

12.Marius Deaconu – PSD

Consilieri AAM

  1. Costinel Vasilescu – PDL
  2. Gheorghe Nicuţ – PDL
  3. Vasile Sabie – PDL
  4. Victor Suhan – PDL

Consilieri PP-DD

  1. Mihăiţă Nastea
  2. Mihai Deaconu
  3. Luca Marian Căruntu

Puţini erau cei aflaţi la primul mandat – Marius Deaconu şi Silviu Popescu, de la USL, Victor Suhan, de la AAM, şi toţi consilierii de la PP-DD.

La trei ani şi o celebră Ordonanţă de Guvern, care le permitea aleşilor să plece de la un partid la altul, componenţa Consiliului Local Curtea de Argeş s-a schimbat drastic. Iată care sunt acum membrii Consiliului Local şi cărui partid aparţin, conform site-ului Primăriei municipiului:

1. Gheorghe Boncea -PSD

2. Luca Marian Căruntu -PP-DD

3. Nicolae  Nedelcu -independent

4. Marius  Deaconu -PSD

5. Ştefan  Dumitrache -PSD

6. Marian Gabriel  Jubleanu -PSD

7. Cristian  Mitrofan -PSD

8. Gheorghe Mihaiţă Nastea -independent

9. Gheorghe Alexei -PNL

10. Constantin Panţurescu -PSD

11. Gheorghe Popa -PSD

12. Silviu Popescu -PSD

13. Vasile Sabie -PSD

14. Gheorghe  Iordachescu -PSD

15. Victor Ion Suhan -PNL

16. Constantin  Stanca -PNL

17. Ion Şerban -independent

18. Maria Magdalena Marin –PNL

Deşi ar trebui să fie 19 consilieri, după plecarea lui Ioan Ghiţă nu a intrat nimeni în locul său în Consiliul Local.

Primul care a plecat a fost Nicuţ

În aprilie 2014, fostul primar Gheorghe Nicuţ părăsea Consiliul Local dându-şi demisia. Plecarea sa avea legătură cu procesulpe care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a trimis spre rejudecare, proces în care Gheorghe Nicuţ era acuzat de „folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave”. Anul acesta, Nicuţ a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti trei ani de închisoare cu suspendare. În locul său în Consiliul Local a intrat Gheorghe Alecsei, un mare om de afaceri, a cărui firmă derulează contracte de milioane de euro cu statul. După cum ziarul nostru v-a informat atunci când Alecsei a devenit consilier local la Curtea de Argeş, firma sa are şi a avut contracte pentru Servicii de reavizare (reverificare ) metrologică, reparare şi înlocuire contoare în valoare de 1395139.03 lei, Servicii de verificare metrologică a contoarelor de apă rece în valoare de 83000.00 lei, a proiectat şi executat câteva cenrale termice în Piteşti, etc.

Un doctor după altul

 

Consiliul Local Curtea de Argeş a pierdut în ultimii doi ani un medic veterinar, Sorin Sorescu, care a fost câştigat concursul pentru postul de director adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, şi a căştigat un medic uman, pe Magda Marin. Parlamentul” local a rămas şi fără directorul Serviciului Public de Gsopodărie Comunală, Ioan Ghiţă, care a fost declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar şi fără Costinel Vasilescu, fostul viceprimar, care de asemenea şi-a dat demisia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email