Bilanţ negativ, dar Ionuţ Badea este mulţumit de acumulările şi jocul echipei!

După 16 zile de pregătiri în Antalya, F.C. Internaţional Curtea de Argeş a revenit în ţară unde îşi va relua pregătirile după două zile de repaus. În Antalya, echipa lui Ionuţ Badea a susţinut cinci meciuri de pregătire din care a câştigat două şi a pierdut trei: 1 – 0 cu Olimpik Baku, 2 – 0 cu Zhetysu Taldykorgan, 0 – 1 cu Babelsberg, 2 – 3 cu Gyongnam, şi 1 – 2 cu Petrolul Ploieşti. „Este adevărat că şi rezultatele meciurilor din pregătiri au rostul lor, dar la acest nivel al pregătirii, pe noi ne-a interesat mai puţin acest aspect; important a fost punerea la punct a unor strategii, aşezări în teren, scheme tactice de atac şi defensive, spirit de echipă, concentrare, şi aşa mai departe. Chiar dacă am pierdut trei meciuri, sunt mulţumit de acumulările jucătorilor, iar rezultatele se vor vedea în meciurile din campionat”, a declarat Ionuţ Badea.
Antrenorul Ionuţ Badea este încrezător: „Jocul nostru funcţionează şi putem avea obiective mai îndrăzneţe, nu doar de salvare de la retrogradare”
La revenirea în ţară, antrenorul Ionuţ Badea spunea că „Sunt mulţumit de felul în care jucătorii au răspuns la efort şi la obiectivele strategice pentru această perioadă de pregătire. Singurul lucru care m-a nemulţumit este faptul că, deşi ajungem în faţa porţii adverse şi ne creăm ocazii de gol, nu reuşim să înscriem mai mult. Important este că jocul nostru funcţionează, şi în aceste condiţii putem să îndeplinim obiective nu doar de salvare de la retrogradare, ci superioare, mai îndrăzneţe”.

Dimovscki şi Kiff n-au fost opriţi în lot – „Ne trebuie neapărat un fundaş dreapta”

În cantonamentul din Antalya au fost testaţi doi jucători pe postul se fundaş dreapta, macedoneanul Goran Dimovscki şi slovacul Stanislaw Kiff, dar nici unul n-a fost oprit. „Dimovscki a spus că are unele probleme şi nu s-a pregătit cu noi, iar slovacul Kiff nu ne-a convins, în meciul cu Petrolul greşind decisiv la golul cu care am pierdut. Avem neapărată nevoie de un fundaş dreapta, şi sperăm să îl aducem la echipă în această săptămână”, spunea Badea.

S-a terminat vacanţa pentru Emanuel Kone

După revenirea din Turcia, Badea le-a dat jucătorilor două zile de libere, astfel că antrenamentele se vor relua marţi. Ivorianul Emanuel Kone se va alătura lotului interist. Kone a avut o vacanţă de 8 zile după ce a participat la Cupa Africii cu naţionala ţării sale, Coasta de Fildeş. Ivorianul a revenit în Piteşti sâmbătă seara, odată cu lotul Interului, nerăbdător în a-şi relua antrenamentele.

Dacă se va amâna reluarea campionatului, Interul se va pregăti iar în străinătate

Lotul pregătit de Ionuţ Badea se va pregăti începând de marţi la Piteşti, iar sâmbătă va susţine un meci de verificare la CSM Rm. Vâlcea. „Dacă se va decide ca startul returului să se amâne din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, vom pleca pentru o săptămână în alt stadiu de pregătire în străinătate. Deocamdată nu este nimic sigur, dar noi am luat în calcul această variantă”, spunea antrenorul Ionuţ Badea.   
„Mihai Răduţ mai are o oarecare teamă”
Doi din jucătorii importanţi ai Interului, Mihai Răduţ şi Florin Popa, au revenit după accidentări care i-au ţinut luni de zile departe de gazon. „Mihai Răduţ este apt în proporţie de 95%. Mai are o oarecare teamă de care trebuie să se debaraseze la meciuri. Din punct de vedere fizic nu are probleme”, spunea Badea despre Răduţ. Se pare că tânăra vedetă a Interului, Mihai Răduţ, are doar o problemă de ordin psihic, după accidentarea suferită în meciul din etapa a XII-a, în meciul de la Vaslui când Agakpo i-a spart pometele, şi a fost operat la Bucureşti.

Florin Popa a reintrat la joc!

Recuperarea fundaşului Florin Popa a fost mai anevoioasă şi a necesitat mai mult timp de refacere. Abia în ultimul meci de pregătire din cantonamentul din Antalya, antrenorul Ionuţ Badea l-a trimis în teren un sfert de oră. „Chiar dacă nu este pregătit sută la sută pentru meciuri, Florin Popa a jucat în partida cu Petrolul 15 minute pentru a se reintegra cât mai repede în echipă, şi a reveni printre jucători la nivelul pe care îl aşteptăm de la el”, mărturisea tehnicianul Interului. Florin Popa s-a accidentat după etapa a doua, şi la sfârşitul lunii august a fost operat la ligamentele încrucişate ale genunchiului drept, la celebra clinică din Bologna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email