Benone Lazăr: „Am investit în fotbal pentru că nu aveam ce face cu banii”


Patronul noii promovate în prima ligă, Benone Lazăr, are 49 de ani. A pornit în afaceri de la zero şi are astăzi una din cele mai mari firme de TIR-uri din Europa. Potrivit revistei „Capital”, omul de afaceri argeşean are o avere estimată la

aproximativ 65 de milioane de euro. Ţine de unul singur echipa pe care a promovat-o în Liga I şi investeşte peste 5,5 milioane de euro în stadionul de la Curtea de Argeş. „Sunt un om dintr-o bucată, unii cred că am ceva la cap şi nu-mi place circul pe care unii oameni din fotbal îl fac în mass media”, se auto caracterizează Benone Lazăr.

Obiectiv: menţinerea în prima ligă

Ce buget are F.C. Internaţional pentru sezonul 2009 – 2010?
– Peste trei milioane de euro. Este un buget pentru o nou promovată, care sperăm să asigure menţinerea în prima ligă a fotbalului românesc.
Menţinerea în Liga I este obiectivul echipei?
– Sigur. Pentru o nou promovată este normal să ne vedem lungul nasului şi să fim mulţumiţi să rămânem pe prima scenă a fotbalului din România. Dacă va fi să ne clasăm pe un loc mai bun de 10, nu va fi nicio supărare…
Asiguraţi singur acest buget sau vă ajută şi primăria din Curtea de Argeş?
– Primăria nu ne dă niciun ban. F.C. Internaţional este o echipă privată pe care o susţin din surse proprii. Mai avem şi câţiva sponsori mai mici, dar în principal eu bag banii.

„Investiţiile se vor întoarce”

Speraţi să recuperaţi investiţiile?
– De obicei, din fotbal nu se câştigă. Sigur că şi eu sper ca măcar o parte din bani să se reîntoarcă. Investesc un an, doi, trei, după care să vindem pe bani mulţi jucători pe care acum îi creştem de când sunt juniori. Şi avem mai mulţi astfel de fotbalişti care vor face saltul spre fotbalul de mare performanţă.
De ce aţi investit în fotbal?
– Pentru că nu aveam ce face cu banii! Am intrat în fotbal să cheltuiesc bani, pentru că nu aveam ce face cu ei! Glumesc, desigur…Am doi băieţi care joacă fotbal de la 6 ani, Ionuţ şi Cătălin. Ambii au jucat în liga a doua, dar Ionuţ s-a lăsat, preferând şcoala şi afacerile, iar acum mai joacă doar Cătălin.

A cules fructe de pădure pentru a-şi lua bicicletă

În afaceri aţi pornit de jos, iar acum aveţi una din cele mai mari firme de TIR-uri din Europa, cu peste 350 de maşini care străbat continentul în lung şi-n lat.
– Aşa este. Copil fiind, în vacanţa de vară munceam şi adunam fructe de pădure, fragi, mure, zmeură şi cu primii bani strânşi mi-am luat o bicicletă. Cea mai ieftină, dar eram tare mândru de ea…
Cum vă caracterizaţi ca om de fotbal şi de afaceri?
– Nu-mi plac jumătăţile de măsură, sunt un om dintr-o bucată, iar unii cred că am ceva la cap… Nu îmi place să fac circ, aşa cum fac unii în mass media. Nu mint jucătorii şi oamenii cu care fac afaceri; le spun franc în faţă ce am am de spus. Şi încă ceva: sunt greu de păcălit, atât în fotbal, cât şi în afaceri.
Investiţi bani mulţi în stadionul de la Curtea de Argeş. Când va fi gata?
– Este într-adevăr o investiţie mare: peste 5,5 milioane de euro! Gazonul este deja gata de o lună, făcut ca la carte de firma lui Oprişan. Iniţial, stadionul ar fi trebuit să fie gata în luna octombrie, dar lucrările vor dura mai mult, aşa că echipa va juca pe noul stadion din Curtea de Argeş tocmai în campionatul 2010 – 2011. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email