Beat mort, cu maşina la plimbare

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş au trimis în judecată un bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna Cicăneşti, care a fost prins băut la volan.
Cu ceva timp în urma, D.M. a consumat mai multe pahare cu băuturi alcoolice, după care s-a gândit să plece la o plimbare cu maşina. Astfel, fără să se gândească prea mult la consecinţe acesta s-a urcat la volanul unui autoturism Wolkswagen Golf pe care l-a condus pe drumurile publice din comuna Cepari. Însă, plimbarea bărbatului s-a încheiat brusc în momentul în care a ajuns în comuna Albeşti. Aici, D.M. a fost oprit de poliţiştii care supravegheau traficul rutier. Aceştia primiseră o sesizare prin intermediul căreia au fost înştiinţaţi că D.M. conduce autoturismul în timp ce se află în stare avansată de ebrietate. Imediat cum l-au oprit pe conducătorul auto, poliţiştii l-au testat pe acesta cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult decât atât, poliţiştii l-au condus pe tânăr la Spitalul Municipal Curtea de Argeş pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei. Rezultatul primei probe a analizelor a indicat o alcoolemie de 2,40 grame la mie, iar rezultatul celei de-a doua probe a fost 2,20 grame la mie, de unde rezultă faptul că alcoolemia era în descreştere în momentul în care a fost oprit de poliţişti.
În urma cercetărilor efectuat D.M. s-a ales cu dosar penal şi urmează să fie judecat pentru faptul că a condus beat o maşină pe drumurile publice, punând în pericol atât viaţa lui cât şi a altor oameni. Acesta va suporta şi cheltuielile de judecată în valoare de 600 de lei. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email