Beat mort, a plecat la plimbare cu maşina

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş au trimis în judecată un tânăr în vârstă de 29 de ani, din municipiul nostru, care a fost prins conducând un autoturism pe drumurile publice având o alcoolemie în sânge peste limita legală.
Acum ceva timp, V.B. s-a răcorit cu câteva pahare într-un bar din Curtea de Argeş. Bine ameţit de aburii alcoolului, bărbatul s-a gândit să plece la o plimbare cu maşina. Imediat, acesta a ieşit din bar şi, fără să ţină cont că a băut, s-a urcat la volanul unui autoturism Ford, înmatriculat în Bulgaria, pe care l-a condus pe drumurile publice din Curtea de Argeş. Însă, în timp ce se deplasa pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul nostru, tânărul a fost lovit de ghinion. Probabil observând manevrele greşite ale conducătorului auto, poliţiştii care supravegheau traficul rutier i-au făcut semn să oprească. În timp ce i-au solicitat tânărului actele la control, oamenii legii au sesizat că acesta miroase puternic a alcool, motiv pentru care l-au testat pe V.B. cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult decât atât, poliţiştii l-au condus pe tânăr la Spitalul Municipal Curtea de Argeş pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei. Rezultatul primei probe a analizelor a indicat o alcoolemie de 1,60 grame la mie, iar rezultatul celei de-a doua probe a fost 1.40 grame la mie, de unde rezultă faptul că alcoolemia era în descreştere în momentul în care a fost oprit de poliţişti. Totodată, oamenii legii au verificat şi actele autoturismului. Prin intermediul unei adrese emise de Centrului Internaţional de Cooperare Poliţienească s-a constatat că autoturismul înmatriculat în Bulgaria avea asigurare obligatorie.
În urma cercetărilor efectuate, V.B. s-a ales cu dosar penal şi urmează să dea socoteală în faţa judecătorilor pentru faptul că a condus beat o maşină pe drumurile publice, punând în pericol atât viaţa lui cât şi a altor oameni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email