Beat la volanul unui camion încărcat cu buşteni

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna a Corbi, nu a ţinut cont că a consumat mai multe pahare cu băuturi alcoolice, s-a urcat la volanul unui autocamion şi a acroşat un autoturism parcat regulamentar. Mai mult decât atât, acesta s-a ales cu dosar penal şi a fost trimis în judecată de procurorii argeşeni pentru că a fost prins băut la volan.
Acum ceva timp, Petre V. a consumat mai multe pahare cu băuturi alcoolice, după care s-a urcat la volanul unui autocamion încărcat cu buşteni, pe care l-a condus pe drumurile publice din comuna Corbi. Însă, în timp ce deplasa pe drumul comunal de pe raza satului Poienărei, din cauza faptului că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, şoferul a pierdut controlul volanului, a ieşit uşor în afara carosabilului şi a acroşat cu buştenii din remorcă un autoturism parcat regulamentar. În urma impactului nu au rezultat victime, însă maşina parcată a fost avariată. Pentru că nu s-a înţeles cu proprietarul autoturismului lovit, Petre V. s-a deplasat la postul de poliţie din comuna Domneşti împreună cu acesta. Oamenii legii şi-au dat seama că şoferul autocamionului miroase puternic a alcool şi l-au testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Alcoolemie record 
Apoi, poliţiştii l-au condus pe şofer la Spitalul Municipal Curtea de Argeş pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei. Rezultatul primei probe a analizelor a indicat o alcoolemie de 1,60 grame la mie, iar rezultatul celei de-a doua probe a fost 1,50 grame la mie, de unde rezultă faptul că alcoolemia era în descreştere în momentul în care a fost oprit de poliţişti. Dar pentru că bărbatul a ajuns la Poliţie după aproximativ două ore de la producerea accidentului, oamenii legii au cerut o expertiză a probelor prelevat de la acesta, expertiză care s-a efectuat la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici”. Astfel, potrivit acesteia, s-a constatat că în momentul în care s-a produs accidentul şoferul ar fi putut avea o alcoolemie de 1,85 grame la mie.
Astfel, Petre V. s-a ales cu dosar penal şi urmează să dea socoteală în faţa judecătorilor pentru faptul că a condus beat o maşină pe drumurile publice, punând în pericol atât viaţa lui cât şi a altor oameni. De asemenea, va suporta şi cheltuielile judiciare în valoare de 500 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email