Beat la volan prin centrul oraşului

Un bărbat în vârstă de 56 de ani, din municipiul nostru, a dat dovadă de inconştienţă atunci când s-a urcat la urcat băut la volanul unui autoturism. Acesta ar fi putut scăpa basma curată, dacă nu ar fi fost oprit de poliţiştii care efectuau un control de rutină. Totodată, bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii argeşeni pentru că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acum ceva timp A.P. a consumat mai multe pahare cu băuturi alcoolice, după care, bine ameţit de aburii alcoolului, s-a urcat la volanul unui autoturism şi a plecat la o plimbare pe străzile municipiului Curtea de Argeş. Însă, se pare că acesta nu a fost prea inspirat când a luat această decizie, mai ales că plimbarea a avut un final nefericit în ceea ce îl priveşte. Astfel, în timp ce se deplasa pe strada Negru Vodă, a fost tras pe dreapta de poliţiştii care supravegheau traficul rutier, aceştia observând manevrele greşite ale conducătorului auto. Oamenii legii i-au cerut actele la control, moment în care şi-au dat seama că şoferul miroase a alcool. Imediat poliţiştii l-au supus testării cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Problemele nu s-au oprit aici pentru şoferul ghinionist. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Curtea de Argeş pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei. Rezultatele analizelor au indicat faptul că şoferul a avut o alcolemie de 1,20 grame la mie. 
În urma cercetărilor efectuate, pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal, acesta urmând să fie judecat pentru faptul că a condus beat o maşină pe drumurile publice, punând în pericol atât viaţa lui cât şi a altor oameni. A.P. va suporta şi cheltuielile de judecată în valoare de 600 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email