Beat la volan, A intrat cu maşina în camion

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Valea Danului, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş după ce a fost prins conducând un autoturism pe drumurile publice având o alcoolemie în sânge peste limita legală
Acum ceva timp, I.C. a golit câteva pahare cu băuturi alcoolice la un bar din municipiul nostru, după care s-a gândit să plece la o scurtă plimbare cu maşina. Însă, acest lucru l-a costat pe scump pe tânărul teribilist. În timp ce se deplasa pe strada 1 Decembrie 1918, probabil din cauza alcoolului consumat, I.C. a pierdut controlul volanului şi a intrat cu autoturismul în remorca unui autocamion care se deplasa regulamentar din sens opus. Norocos, tânărul a scăpat nevătămat, dar s-a ales cu o sperietură groaznică. Se pare însă că norocul nu a mai fost de partea sa când la faţa locului a ajuns un echipaj al Poliţiei. Oamenii legii i-au solicitat şoferului actele la control, ocazie cu care au sesizat că acesta miroase puternic a alcool. Având în vedere că la testarea cu aparatul etilotest I.C. avea o concentraţie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, poliţiştii l-au condus la Spitalul Municipal Curtea de Argeş, pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei.  Rezultatul analizelor a indicat o alcoolemie de 1,40 grame la mie pentru prima probă recoltată şi 1,20 grame la mie pentru cea de-a doua probă recoltată o oră mai târziu. Astfel, oamenii legii au constat că alcoolemia se afla în descreştere în momentul în care şoferul a fost implicat în accident.
I.C. s-a ales cu dosar penal şi va da socoteală în faţa judecătorilor pentru că s-a sustras de la recoltarea probelor biologice. De asemenea, acesta va suporta şi cheltuielile judiciare în valoare de 600 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email