Bazinul de înot – soţul face caietul de sarcini, soţia face lucrarea ?!

Lucrările pentru bazinul de înot de la Curtea de Argeş au fost scoase la licitaţie, după cum aţi aflat din ziarul nostru. Se bat pentru contract o societate şi două asocieri de societăţi. Deşi Compartimentul de specialitate din Primărie este ajutat la achiziţia publică de o firmă de specialitate, s-a cerut amânarea cu 25 de zile a atriburii. La sfârşitul lunii ocotmbrie probabil că va fi anunţat numele celui care va face bazinul, dar până atunci un scandal pare să înceapă, scandal în care eroi sunt un domn şi o doamnă despre care se spune că ar fi soţ şi soţie. Ea a făcut studiul de fezabilitate, el vrea să facă bazinul.

Primăria a scos la licitaţie pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) contractul de lucrări  „activităţi de proiectare şi execuţie a Complexului de Nataţie din Municipiul Curtea de Argeş”, contract care presupune „activităţi de proiectare şi realizarea tuturor documentelor proiectului, precum şi acordarea de asistenţă tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuţie a lucrărilor (inclusiv asistenţă pe parcursul perioadei de garanţie a lucrărilor), respectiv execuţia lucrărilor necesare pentru execuţia investiţiei”, potrivit anunţului de pe SEAP.

Valoarea estimata a contractului de achiziţie publică este de 3.060.386 lei, dar aceasta nu cuprinde şi cheltuielile diverse şi neprevăzute.

La licitaţia organizată pe 31 august au fost depuse trei oferte. Prima este a SC 3GSPORT—IP SRL, din Ilfov, a doua este a asocierii formaădin S.C. BUILDING  CONSTRUCTION MEA SRL  lider asociere şi BUILIDING DESIGN 2000 TOP SRL, iar a treia ofertă a fost depusă de Asocierea  formata din S.C. CONDOR GEL TRANS SRL – Iider asociere, RCM CONSTRUZIONI SRL— asociat şi ADURO IMPEX SRL—asociat.

Săptămâna trecută, Primăria a publicat pe SEAP o notă foarte interesantă la această licitaţie. „În urma consultării documentelor (…) înaintate de ofertantul 3P Sport-IP SRL(???? Firma se numeşte 3G Sport, 3P se numeşte forma de consultanţă – n.a.) comisia a identificat elemente ce ar putea identifica un posibil conflict de interese/comportament neconcurenţial la nivelul 3G Sport(…) Comisia a solicitat atât SC 3G Sport cât şi SC Piscine Sport Management  să formuleze puncte de vedere şi să ofere răspunsuri cu privire la punctele de vedere identificate (…)”, scriu specialiştii din Primărie. Sub atenta îndrumare şi supraveghere a consultantului plătit regeşte, SC 3P Consulting &Projects SRL, comisia publică mai departe pe SEAP – „Conform documentelor prezentate nu se identifică faptul că cele două societăţi nu sunt întreprinderi legate” (întreprinderi între care există anumite raporturi – n.a.). Cum dubla negaţie este afirmaţie, am cerut lămuriri la Primărie, iar inspectorii de la Achiziţii au publicat pe SEAP o erată în care elimină o negaţie, rezultatul final fiind acela că nu există dovezi că cele două societăţi sunt întreprinderi legate.

3G Sport şi Piscine Sport Management sunt rude

Problema este de fapt următoarea. Studiul de fezabilitate pentru bazinul de înot, studiu care este parte din caietul de sarcini, a fost făcut de Piscine Sport Management. Conform termene.ro., Piscine Sport Management, cu sediul în Ilfov şi cu un singur angajat, are drept adnministrator pe Bogdan Gheorghe, iar la 3G Sport SRL asociat şi administrator este Ionela Simona Gheorghe. Cei din Primărie s-au autosesizat cu privire la faptul că cei doi sunt soţ şi soţie şi au cerut clarificări la care însă nu li s-a răspuns. „Noi am zis că e foarte bine dacă facem vizibilă chestiunea asta, cu întreprinderile legate, pentru toţi participanţii,  adică să ştie toată lumea că s-a discutat această problemă, iar punctul nostru de vedere a fost cel care a fost publicat în SEAP. Am zis să-l publicăm ca să-l vadă toţi participanţii. A fost un exces de zel din partea noastră, dar am făcut asta ca să nu ni se reproşeze că nu am fost transparenţi sau nu ne-am pronunţat asupra chestiunii”, ne-a spus Constantin Teodorescu, inspector la Compartimentul Achiziţii Publice din Primărie.

Piscine Sport Management SRL a câştigat anul trecut un singur contract cu o instituţie a statului. Este vorba despre Primăria Curtea de Argeş care i-a încredinţat direct contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru bazinul de înot. Suma pentru care s-a bătut palma – 27,066  lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email