Bazinul de înot se deschide! Nu se ştie însă când…

Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC) a cerut un punct de vedere oficial la Prefectură legat de deschiderea baiznului de înot al Primăriei Curtea de Argeş şi care este administrat de SPGC. După cum v-am informat într-un număr anterior al ziarului nostru, Instituţia Prefectului Argeş ne-a spus că bazinul din municipiu trebuie să se deschidă la 1 iulie, conform reglementărilor legale. În acelaşi timp, conducerea SPGC ne spunea că nu ştie exact în ce condiţii trebuie deschis complexul de nataţie.

„Având in vedere art. 55 alin. 3 lit. f) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, coroborat cu art. 9 pct. 10 din H.G. 636/2021, care reglementează măsurile de relaxare.

Apreciem că bazinul de înot pe care îl aveţi în administrare poate funcționa conform condițiilor  reglementate de prevederilor H.G. nr. 636/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 iunie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și măsurile adoptate de CJSU Argeș prin HJCSU nr. 46/30.06.2021, potrivit art.1. lit. ț) “Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului” .

Potrivit art. 1 alin. (2) din Legea nr. 55/2020 “Măsurile restrictive de drepturi prevăzute în prezenta lege, precum şi, după caz, cele de renunţare sau de relaxare a acestora se dispun cu respectarea principiului egalităţii de tratament juridic pentru situaţii identice sau comparabile”, se arată în răspunsul Prefecturii trimis şi la SPGC.

2 angajaţi au ieşit la pensie

Prin urmare, bazinul va fi deschis, numai că deocamdată nu se ştie când. „Doi angajaţi au ieşit la pensie şi nu am mai angajat alţii în această perioadă. O să avem nevoie să angajăm doi instalatori, şi va trebui să avem şi buget. Acum bugetul nostru nu are ban şi pentru complexul de nataţie, pentru că anul trecut a fost închis. Am vorbit şi cu dl. primar să găsim o soluţie, o rectificare de buget şi să angajăm doi oameni”, spune directorul SPGC, Ioan Ghiţă.

Complexul de nataţie de la Curtea de Argeş, îndelung aşteptat şi finalizat după mari întârzieri, a funcţionat câteva luni în 2018, apoi a fost închis din cauza pandemiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email