Bazinul de înot se deschide la 1 iulie

Mulţi copii, dar şi adulţi, din Curtea de Argeş, aşteaptă cu nerăbdare data la care bazinul de înot din municipiu se va deschide. „Au sunat foarte multe persoane să întrebe despre data deschiderii”, spune Ioan Ghiţă, directorul Serviciului Public de Gospodărie Comunală (SPGC), Serviciu care administrează complexul de nataţie. Cu toţii mai au de aşteptat cam trei săptămâni, pentru că bazinul va fi deschis publicului pe 1 iulie, conform ultimelor reglementări legale.

Complexul de nataţie este închis de la începutul pandemiei. Bazinele sunt însă pline, apa e tratată periodic automat, dar nimeni nu poate intra.

Chiar dacă nu sunt înotători la bazin, înăuntru lucrurile sunt exact ca atunci când piscinele erau pline de copii şi de adulţi. „Bazinele sunt pline şi avem un muncitor de întreţinere care e acolo. Doar nu mai încălzim apa, căci nu are rost să consumăm gaze degeaba, dar apa este tratată automat şi e permanent reciclată. Staţia de tratare a apei e automatizată şi ajustează automat cantitatea de clor necesară”, ne-a declarat anterior Ioan Ghiţă. În această perioadă la complexul de nataţie lucrează o singură persoană, casierele şi femeile de serviciu fiind transferate la secţia de spaţii verzi a Serviciului Public, la serele de flori.

După 1 iulie, bazinul va trebui să funcţioneze după un regulament nou. „Probabil pentru acest tip de piscine va fi un regulament de funcţionare stabilit printr-o hotărâre de guvern”, a mai spus Ioan Ghiţă. Prin această reglementare vor fi stabilite cel mai probabil condiţiile pe care trebuie să le respecte cei care vor să folosească bazinul de înot, numărul maxim de persoane, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email