Bazinul de înot s-a deschis. Care sunt noile reguli.

De azi, 26 iulie, complexul de nataţie s-a deschis publicului, dar funcţionează după câteva reguli noi, în afara celor vechi, stabilite de administraţia locală în 2019.

„Am stabilit câteva reguli noi, luând în consideraţie ultimele reglementări legale”, spune directorul Serviciului Public de Gospodărie Comunală (SPGC), Ioan Ghiţă.  SPGC este cel care administrează complexul de nataţie.

Astfel, programul bazinului este de luni până vineri între orele 10 şi 18. La intrarea în complex angajaţii vor măsura temperatura celor care vor să intre, să nu depăşească 37,3. Apoi, înăuntru, în spaţiile comune dar nu în bazin, este obligatorie purtarea măştii de protecţie. „În ultimele reglementări scrie între înotători trebuie să fie 12 metri, iar noi am decis ca la fiecare sfert de oră să poată intra câte doi bărbaţi şi două femei, ca să aibă timp să se dezechipeze şi să facă duş, să respectăm regulile de distanţare la vestiare. Ieşirea se va face eşalonat, ca şi intrarea”, ne-a mai spus Ioan Ghiţă.

Pentru evitarea agolmerării se vor face programări la numărul de telefon 0771088138. „Am început să încălzim apa din bazine astfel încât temperatura să fie optimă”, a afirmat Ghiţă vineri.

Tarifele rămân aceleaşi

Condiţiile de acces la parcare şi tarifele rămân aceleaşi, iar cei care au un aboment pe care nu l-au folosit în totalitate pot să-l folosească acum, a precizat directorul SPGC.

Documentele  și echipamentele  necesare pentru acces  sunt copie certificat de naștere sau copie CI, adeverință medicală cu mențiunea  „Apt pentru efort fizic”,  iar la momentul examinării nu există în evidența cu boli dermatologice; cerere de înscriere tip; o declarație tip din partea însoțitorului copilului până la vârstă de 14 ani precum că a luat la cunoștință de Regulamentul bazinului, norme de comportare, interdicții și obligații. De asemenea, beneficiarii trebuie să aibă echipantent – cască, papuci, prosop, costum de baie sau slip.

Tarífele sunt – pentru bazin 12 lei ora, 90 de lei abonamentul de 10 ore, 225 de lei abonamentul de 30 de ore, iar pentru bazin plus sauna 18 lei ora, 135 de lei abonamentul de 10 ore şi 330 de lei abonamentul de 30 de ore. Pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari tarifele propuse sunt – 8 lei ora la bazin, 60 de lei abonamentul de 10 ore, 150 de lei abonamentul de 30 de ore. Pentru bazin plus sauna tarífele pentru categoriile de mai sus sunt – 12 lei ora de bazin, 90 de lei abonamentul de 10 ore şi 225 de lei abonamentul de 30 de ore. Valabilitatea abonamentului de 10 ore este de două luni, iar a celui de 30 de ore de patru luni.

Bazinul de înot de la Curtea de Argeş a stat închis peste un an, din martie 2020,iar de la inaugurare a funcţionat doar câteva luni, din noiembrie 2019 până în martie 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email