Băut la volan, a rămas fără permis, certificat şi numerele de înmatriculare ale autoturismului

Un şofer a fost sancționat contravențional pentru conducere sub influenţa alcoolului și valabilitatea I.T.P. și a poliței R.C.A., expirate, informează poliţiştii argeşeni.

Marţi, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş au depistat un bărbat, de 53 de ani, din Piteşti, care conducea un autoturism pe str. 1 Mai din Curtea de Argeş, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor, poliţiştii au stabilit şi că valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autoturismului, precum şi valabilitatea poliţiei de arigurare obligatorie auto, erau expirate.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare totală de 2.610 lei, conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi a Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

De asemenea, au fost aplicate măsurile complementare de reţinere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie, precum şi de reţinere a certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, pentru care au fost eliberate dovezi înlocuitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email