Bătrâneţe cumplită! Bătrână de 86 de ani, nemâncată de multe zile şi plină de păduchi

Sunt mulţi bătrâni la Curtea de Argeş care trăiesc în cele mai grele condiţii cu putinţă. Vă prezentăm mai jos un caz cutremurător, al unei femei de 86 de ani pentru care viaţa este un chin continuu. Bătrâna este singură şi neajutorată, nu se poate spăla, nu poate găti, trăieşte, practic, doar datorită vecinilor ei cu suflet mare. Uneori, Serviciul Social al Primăriei este înştiinţat despre cazurile de acest gen, iar cei în nevoie sunt ajutaţi. Elisabeta Ducu a avut acest noroc.
Vecinii au sesizat Primăria
Elisabeta Ducu, o bătrână în vârstă de 86 de ani, locuieşte singură într-o casă situată pe strada Rozelor din municipiul nostru. Femeia nu mai are pe nimeni care să o îngrijească, iar din când în când doar câte un vecin mai milos se îndura să îi aducă ceva de mâncare. Femeia nu s-a mai spălat de luni de zile, iar aerul din încăperea în care locuia era de-a dreptul irespirabil. Cu greu oamenii puteau rezista lângă ea preţ de câteva minute. Chiar şi cu ferestrele deschise, mirosul rămânea la fel de puternic. Pentru că nu mai mâncase de ceva timp starea femeii s-a înrăutăţit în ultima perioadă, iar vecinii acesteia i-au anunţat pe reprezentanţii Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) din cadrul Primăriei Curtea de Argeş. „Mai mulţi vecini ne-au sesizat despre starea în care se află femeia. Împreună cu cei de la Poliţie, cu pompierii şi medicii de la Serviciul de Ambulanţă ne-am deplasat la faţa locului. Ceea ce am găsit la faţa locului nu pot descrie în cuvinte. Starea în care se afla aceasta era dezastruoasă. Femeie era nespălată şi plină de purici şi păduchi. Nu mai spun de ce era în casă. Îşi făcuse nevoile în găleţi. Deci vă daţi seama ce era acolo”, ne-a povestit Mariana Moise, şeful SPAS.
Demersuri pentru a fi dusă la un centru pentru bătrâni
Cu mare greutate asistenţii sociali au reuşit să o convingă pe femeie să meargă la spital, pentru a fi internată în următoarea perioadă. „Nu voia să meargă la spital. Am reuşit cu greu să o convingem. Odată ajunsă la Spitalul Municipal, femeia a fost spălată şi îngrijită corespunzător. Era foarte slăbită din cauza alimentaţiei slabe. Nu mai mâncase de mult timp. Medicii fac tot posibilul să o îngrijească”, a mai spus Mariana Moise. De asemenea, conducerea SPAS intenţionează, ca după ce va fi externată din spital, să o transfere pe femeie la un centru specializat în îngrijirea bătrânilor din judeţul Argeş. „Noi vom face tot posibilul să o ajutăm pe femeie. Acum va sta o perioadă în spital, însă nu se poate întoarce acasă, unde va trăi din nou în mizerie. Vom încerca să găsim soluţii să îi curăţăm şi să deparazităm locuinţa. Cel mai bine pentru ea ar fi să o internăm într-un centru pentru îngrijirea persoanelor în vârstă. Facem demersuri pentru a afla dacă femeia are venituri, ca apoi să fie internată în centru specializat”, a explicat Mariana Moise. Totodată, reprezentanţii SPAS încearcă să găsească rudele femeii pentru a le prezenta situaţia în care se află Elisabeta Ducu. „Din câte am înţeles de la vecini femeia ar avea o fiică. Dar dacă ea are 86 de ani, probabil şi fiica sa are peste 60 de ani şi nu ştiu ce putem rezolva. Sperăm să o găsim pe fiica ei pentru a stabili ce vom face”, a  mai spus Mariana Moise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email