Bătrâna mâncată de purici şi păduchi va fi îngrijită de fratele său

Elisabeta Ducu, femeia în vârstă de 86 de ani, care locuia în condiţii inumane, într-o casă de pe strada Rozelor din municipiul nostru, va fi externată din spital, urmând ca apoi să fie îngrijită de fratele său care locuieşte în comuna Cepari.
Aşa cum aţi aflat dintr-un număr anterior al ziarului INTERES ARGEŞEAN, femeia a fost internată în spital cu o săptămână în urmă, la solicitarea conducerii Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) din cadrul Primăriei municipiului. „Mai mulţi vecini ne-au sesizat despre starea în care se află femeia. Împreună cu cei de la Poliţie, cu pompierii şi medicii de la Serviciul de Ambulanţă ne-am deplasat la faţa locului. Ceea ce am găsit la faţa locului nu pot descrie în cuvinte. Starea în care se afla aceasta era dezastruoasă. Femeie era nespălată şi plină de purici şi păduchi. Nu mai spun de ce era în casă. Îşi făcuse nevoile în găleţi. Deci vă daţi seama ce era acolo”, spunea la momentul respectiv Mariana Moise, şeful SPAS.
Bătrâna a plătit igienizarea casei
Mai mult decât atât, zilele trecute, asistenţii sociali împreună cu angajaţii unei firme de deratizare au făcut ordine şi au dezinfectat locuinţa femeii. „Femeie este încă în spital. În tot acest timp am contact o firmă de deratizare cu ajutorul căreia am reuşit să facem curat în locuinţă. Costurile acestei acţiuni au fost suportate chiar de bătrână care are pensie. Urmează ca în perioada următoare, după ce medicii îi vor acorda tratamentul de care are nevoie, să fie externată din spital”, a declarat Mariana Moise. Reprezentanţii SPAS au reuşit să ia legătura cu rudele femeii, care locuiesc în comuna Cepari. Se pare că după ce va părăsi Spitalul Municipal, bătrâna va fi îngrijită de fratele ei, care locuieşte în comuna Cepari. „Am reuşit să identificăm rudele femeii şi am aflat că are un frate la Cepari. Am discutat cu acesta şi a spus că o va lua pe femeie la el şi o va îngriji. Însă, cu toate acestea, noi o vom avea sub supraveghere şi vom face anchete sociale semestrial. Vom ţine legătura cu frate ei pentru a şti în permanenţă starea în care se află bătrâna”, a mai spus Mariana Moise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email