Bătrână din Şuici înecată într-un pârâu

Inundaţiile au făcut şi victime în Argeş. Două persoane au murit, iar cea de-a treia este dată în continuare dispărută, cu șanse mici să fie găsită în viață. În afară de căruțașul de la Vedea dat dispărut și biciclistul care a murit la Merișani, o femeie din Şuici şi-a pierdut viaţa, luată de ape. Poliţia municipiului Curtea de Argeş a fost sesizată prin Dispeceratul Apeluri de Urgenţă – 112 despre faptul că M.M., de 79 de ani, din Şuici a fost găsită decedată într-un pârâu de pe raza localităţii de domiciliu. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei Curtea de Argeş care a  stabilit că, luni după amiază, femeia a plecat de la domiciliu, singură, pe raza comunei Şuici, fiind văzută ultima data în jurul orelor 21:00, pe uliţa satului Păuleni în apropierea pârâului Tărenilor.
Cadavrul a fost găsit a doua zi în albia pârâului, pe drumul de acces spre locuinţa bătrânei, iar cu ocazia examinării exterioare nu au fost identificate urme vizibile de violenţă. Nu sunt suspiciuni cu privire la cauza si împrejurările decesului, precizează poliţiştii, iar cadavrul  a fost ridicat şi transportat la  morga spitalului Curtea de Argeş în vederea efectuării necropsiei.  Poliţiştii spun că luni seara în zona comunei Şuici au căzut precipitaţii abundente, fara ca apa pârâului să iasă din albie, şi se presupune că bătrâna a căzut în pârâu şi nu a mai putut să iasă.
Precipitaţii record, ca la inundaţiile din 1972
„S-au înregistrat precipitaţii record în Argeş, ca în anii 70, în ultimele zile, iar situaţia se schimbă de la o oră la alta”, a declarat prefectul Mihai Oprescu ieri, la conferinţa de presă la care i-au fost alături preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Tecău şi şefi ai ISU, ai Poliţiei şi ai altor instituţii.
Astfel, potrivit ultimelor date, în total au fost afectate 45 de localități din județ, peste 470 de persoane fiind evacuate. Unitățile ISU, ale Poliției ale Jandarmeriei și ale Armatei au intervenit pentru salvarea a 196 de persoane. Peste 560 de gospodării au avut de suferit, aproape 400 de locuințe inundate, dintre care 7 au fost avariate serios de ape. Lovite de furia apelor sunt și două poduri și patru podețe și punți pietonale. Oprescu a mai spus că, la orele dimineții, 900 de consumatori nu aveau curent electric, asta după ce, într-o primă fază, înainte de intervenția echipelor de la CEZ, fuseseră afectați aproape 3.000 de consumatori. Colonelul Ion Popa, comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, a spus că „ce s-a întâmplat acum, se întâmplă o dată la 60 – 70 de ani”, iar prefectul Oprescu a precizat că „în majoritatea regiunilor cantitățile de apă au însumat 100 și chiar 180 litri pe metrul pătrat”.
La Curtea de Argeş au fost afectate trei case, la Albeşti 66 de consumatori au rămas fără gaze după ce s-a rupt o conductă ruptă, peste râul Argeş, iar satul Oeşti al comunei Corbeni a rămas fără apă. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email