Bătaie mare pentru milionul de lei pentru amenajarea a două locuri de joacă

Firma care a realizat parcul de lângă sala de sport se luptă cu Ionuţ Piuaru, de la Casa Ta

O firmă a depus două oferte, în două asocieri

Milionul de lei pe care Municipalitatea îl pune la dispoziţie pentru realizarea a două locuri de joacă este dorit de multă lume. Firma care a realizat locul de joacă de la stadion, precum şi Ionuţ Piuaru, proprietar al societăţii ale cărei maşini încurcă veşnic circulaţia la intersecţia Făgăraş, se luptă la licitaţia care a avut loc săptămâna trecută.

După cum aţi aflat din ziarul nostru, Primăria Curtea de Argeş a scos la licitaţie proiectarea şi execuţia a două locuri de joacă pentru copii, unul la Terasa 1 Mai iar celălalt lângă Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu”. Valoarea estimată de Primărie pentru cele două locuri de joacă este de peste un milion de lei.

Potrivit LicitatiaPublica.ro, „Obiectul viitorului contract de achiziție publică îl reprezintă proiectarea și execuţia pentru Loc de joacă pentru copii-zona terasa 1 Mai (lot 1) şi Loc de joacă pentru copii-zona Centrul de Cultură şi Arte “George Topîrceanu” (lot 2), din Municipiul Curtea de Argeş. Valoarea estimată a contractului, pentru cele 2 loturi, este în cuantum de 921.601,34 lei (fără TVA) constituită astfel: a) Pentru LOT 1 Proiectare şi execuţie-Loc de joacă pentru copii- zona terasa 1 Mai, valoarea estimată este de 619.852,01 lei, din care: 1. Pentru serviciile de proiectare (inclusiv asistenţă  tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuţie a lucrărilor)-valoarea estimată de: 37.112,26 lei; 2. Pentru execuţia lucrărilor-valoarea estimată de 582.639,75 lei. a) Pentru LOT 2 Proiectare şi execuţie-Loc de joacă pentru copii -zona Centrul de Cultură şi Arte “George Topîrceanu”, valoarea estimată este de 301.849,33 lei, din care: 1. Pentru serviciile de proiectare (inclusiv asistenţă tehnică din partea proiectantului pe perioadă de execuţie a lucrărilor)-valoarea estimată de: 17.963,98 lei; 2. Pentru execuţia lucrărilor-valoarea estimată de 283.885,98 lei”.

Bani mulţi. Poate prea mulţi.

 Banii sunt mulţi, prea mulţi după cum zic unii, iar la licitaţie au fost depuse mai multe oferte. Una dintre ele este a ATLAS SPORT, societatea din Târgu Mureş care a făcut locul de joacă de lângă stadion. Oferte au mai depus SPORT PLAY SYSTEMS SRL, din Cluj Napoca, Asocierea SC CASA TA INTERCONS AG SRL (lider de asociere) și SC GEMA PROIECT EXPERT SRL (asociat) și SC SELF GEPI SRL (terț susținător), precum şi Asocierea SC CONMIT CONSTRUCT SRL (lider de asociere) și SC GEMA PROIECT EXPERT SRL (asociat).

Ciudat este că SC GEMA PROIECT EXPERT SRL a depus, practic, două oferte, una în asociere cu SC CASA TA INTERCONS AG SRL, iar a doua în asociere cu SC CONMIT CONSTRUCT SRL.

Conform OUG 34, cea care reglementează achiziţiile publice, articolul 46, „candidatul/ofertantul nu are dreptul ca în cadrul aceleiaşi proceduri: a) să depună două sau mai multe candidaturi/oferte individuale şi/sau comune, sub sancţiunea excluderii din competiţie a tuturor candidaturilor/ofertelor în cauză; b) să depună ofertă individuală/comună şi să fie nominalizat ca subcontractant în cadrul unei alte oferte, sub sancţiunea excluderii ofertei individuale sau, după caz, a celei în care este ofertant asociat;  c) să depună ofertă individuală/comună şi să fie nominalizat ca terţ susţinător în cadrul unei alte oferte, sub sancţiunea excluderii ofertei individuale sau, după caz, a celei în care este ofertant asociat”.

Şi totuşi, licitaţia pentru cele două locuri de joacă este „în desfăşurare”, la faza de „evaluare tehnică” a ofertelor, iar reprezentanţii Primăriei spun că nu e nimic în neregulă. Florina Popescu, inspector la Biroul de Achiziţii Publice, spune că nu e nicio problemă. „Ofertele depuse de cele două asocieri sunt la loturi diferite”, spune Florina Popescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email