Bătaie de joc pe banii publici. Loc de joacă de 5,2 miliarde!!

Suma este de 10 ori mai mare decât cea cheltuită anii trecuţi pentru o astfel de investiţie

La rectificarea bugetului local pe care au aprobat-o vineri aleşii locali s-au alocat 5,2 miliarde de lei vechi pentru amenajarea unui loc de joacă în zona stadionului.  Suma  este aproape de 10 ori mai mare decât cele cheltuite în anii trecuţi pentru locurile de joacă de pe strada 1 Decembrie, în cartierul Progresu ori în alte zone ale oraşului.  Consilierii locali liberali au cerut ca suma să fie diminuată,iar o parte din ea să fie folosită pentru alte lucrări.  „5,2 miliarde de lei vechi este enorm pentru un loc de joacă. Este sfidător! Putem face multe alte lucruri cu ea!”, a spus Mădălin Marinescu. „În condiţiile în care avem probleme mari cu apa, noi dăm atât pentru un loc de joacă?! Mai bine, cu 5,2 miliarde înlocuim câteva sute de metri de conductă de apă!”, a spus şi Ion Şerban. În acel moment, o membră a Consiliului, a cărei voce nu o cunoştea niciun coleg, a izbucnit isteric – „Mereu ziceţi de apă. Sunteţi consilier de 20 de ani de ce nu aţi rezolvat problema?! Au şi copiii nevoie de un loc de joacă!”, a spus duduia pe care o cheamă Loredana Stancu. În mod clar sarcina de la partid era ca alocarea banilor să fie făcută cu orice preţ, iar viceprimarul a încercat să lămurească lucrurile, numai că s-a dovedit că mai bine tăcea. „O să facem un loc de joacă pentru bătrâni(??!!), cu piste de role, cu tot ce trebuie”, a glăsuit Jubleanu iar ceilalţi au izbucnit în râs. Sigur că alocarea a fost făcută, că voturile PSD au fost suficiente. Au votat împotrivă liberalii Mădălin Marinescu, Cristian Mitrofan, Doru Georgescu, Jean Chefani şi Ion Şerban, de la PAM.

Locaţia, „minunată”

Tot viceprimarul a explicat că locul de joacă la preţ de vilă va fi pus în zona stadionului, acolo unde vor dispărea panoul de scor şi alte chestii, loc va fi destul, frumos şi mănos. Ciudat este că la 200 de metri maxim mai este un aşa zis loc de joacă, făcut tot pe bani mulţi dar din fonduri europene, în sfertul de parc amenajat cu un milion de lei în două locaţii, lângă parcare şi în faţa Centrului de Cultură şi Arte. Acest parc e tot timpul gol.

Municipalitatea a refăcut în ultimii ani şase locuri de joacă pentru copii în mai toate cartierele din Curtea de Argeş. Bani au venit din sponsorizări de la SC Steinel Electronic la Primărie, iar instituţia a ales firma care le-a făcut. Un astfel de loc de joacă a costat între 50.000 şi 70.000 de lei. Cel nou, care va costa de 10 ori mai mult decât cel mai ieftin, ar trebui să aibă mult mai multe lucruri. Şi, cu siguranţă, un alt constructor decât celelalte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email