Bătaie de joc !! Joi s-a asfaltat, vineri asfaltul a fost spart!

Toţi cei care au trecut cu maşina în ultimele săptămâni pe străzile care compun centura oraşului au strâns din dinţi, au mers încet, au dat în gropile nesemnalizate, au stat la cozile formate din cauza lipsei unui agent de circulaţie care să fluidizeze traficul, dar au acceptat fără să se plângă situaţia sperând că după acest calvar şoseaua va arăta bine, va fi una normală pe care să se circule normal. Trotuarele, care nu mai fuseseră asfaltate de zeci de ani, au fost şi ele aduse la un nivel civilizat. Care civilizaţie însă a durat o singură zi, joi, pentru că vineri a fost distrusă.
Ieri, o echipă de muncitori săpa de zor la trotuarul nou nouţ de pe strada 1 Mai, lângă sensul giratoriu. Păreau să fie de la Electrica, cel puţin aşa scria pe maşina pe care stăteau câţiva dintre cei care îşi supravegheau colegii care munceau. Groapa, adâncă de peste un metru, în care era coborât unul dintre muncitori, a fost săpată fix în mijlocul trotuarului asfaltat zilele trecute.
„Poate să fie o autorizaţie de construire mai veche!”
„Nu ştiu nimic despre asta. O autorizaţie de construire are valabilitate un an, deci cine a spart poate are autorizaţie”, ne-a spus şeful Direcţiei Arhitect Şef din Primărie, Cătălin Băşoiu. Nu ştia că cineva a spart asfaltul abia pus şi nici nu părea prea îngrijorat. „Dacă are autorizaţie, poate să taie asfaltul puţin şi drept, să toarne altul la loc iar zona să fie la fel la sfârşitul lucrărilor”, ne-a mai spus şeful de la Urbanism. De asemenea, mai există o posibilitate, în opinia sa. „Dacă sunt lucrări urgente la vreo avarie nu e nevoie de autorizaţie”.
Pe site-ul Primăriei sunt publicate autorizaţiile de construire eliberate în ultimii ani la Curtea de Argeş. Dacă cine le-a postat acolo şi-a făcut treaba conştiincios, şi le-a postat pe toate, ceea ce s-ar putea să nu fie cazul, atunci spărgătorul asfaltului nou nouţ nu a avut nici măcar autorizaţie. „Trebuie convins să aducă strada la nivelul la care a găsit-o”, spune Băşoiu. În traducere, asta înseamnă că dacă nu se conformează de bunăvoie, atunci trebuie constrâns de autorităţile locale prin amendă. Că Electrica, sau altă instituţie, a spart asfaltul la o zi sau două după ce a fost turnat, nu pare să sensibilizeze pe nimeni de la Primărie. Tot ieri, în aceeaşi zonă, la sensul giratoriu, alţi meseriaşi puseseră pavelele scoase din carosabil pe spaţiul verde, peste iarba şi panseluţele plantate de Serviciul de Gospodărie. Nici asta nu a deranjat vreun „gospodar” al oraşului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email