Barfa- Microfoanele din sala de şedinţe au cedat psihic. Şi fizic.

Probabil exasperate de atâtea inepţii câte au amplificat, microfoanele din sala de şedinţe a Primăriei au cedat. Două sau trei mai hârâie atunci când sunt pornite şi transmit cu întreruperi luările de cuvânt ale unor consilieri locali. Şi totuşi, indiferent cât de nepotrivite, neinspirate, neinformate ar fi unele dezbateri din Consiliul Local, instalaţia de sonorizare ar trebui să meargă, fie şi numai pentru faptul că am plătit-o extrem de scump, ca pe una bună. Să facem puţină istorie. Printre investiţiile realizate în 2012, la capitolul Autorităţi publice, s-au numărat – un sistem informatic privind monitorizarea elevilor, în valoare de 150 de milioane, despre acum nu se mai ştie nimic, dacă funcţionează sau nu, 500 de milioane pentru realizarea cadastrului imobiliar edilitar, instalaţia pentru sonorizare şi înregistrarea şedinţelor de Consiliu Local, pentru care au fost alocaţi 280 de milioane de lei vechi, un sistem de detecţie şi avertizare incendiu în valoare de 240 de milioane şi calculatoare de 180 de milioane de lei.
În total, pentru Autoritatea publică s-au cheltuit în primul semestru din 2012 1,35 miliarde de lei vechi, şi aproape jumătate din bani au fost daţi unei singure firme din Curtea de Argeş. „Sistemul de detecţie şi avertizare incendiu şi instalaţia de sonorizare au fost luate de Geo Techno Security”, am aflat de la directorul economic al Primăriei, Gheorghe Florescu. Firma este cea care asigură şi paza Primăriei, după ce serviciul de pază a fost externalizat pentru ca posturile din instituţie să nu fie restructurate în 2010.
Acum, la aproape 300 de milioane de lei vechi am fi putut avea şi pretenţii de la instalaţia de sonorizare, dar se vede treaba că cerem prea mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email