Barfa de joi – S-au strâns edilii din concedii şi încep ofensiva de toamnă

Au venit şefii oraşului din concediile petrecute prin Turcia şi prin alte ţări, iar acum încep ofensiva de toamnă, căci, nu-i aşa, banii cheltuiţi pe la mare trebuie recuperaţi. Se aude că licitaţia pentru centură, cea care urmează strict cursul celei pentru mare asfaltare, va ajunge la un final în toamna aceasta, iar cine trebuie să câştige va câştiga. Luptă pentru asta oameni la care nici nu v-aţi gândi, din toate mediile şi toate categoriile. Chiar dacă banii nu sunt foarte mulţi, ceva pentru un concediu şi o maşină tot rămân dacă jocurile sunt făcute cum trebuie. Oricum, sensul giratoriu de la Făgăraş e varză, după cum s-a exprimat un distins domn din oraş, aşa că odată cu modernizarea centurii va fi refăcut. Pe acest principiu, facem ceva azi, peste un an se strică iar peste alţi doi refacem, s-au ghidat unii aleşi locali şi nu le-a mers rău. Lor, că nouă….
Toamna va aduce şi marea asfaltare aproape de final, iar atunci vor începe adevăratele scandaluri, când cetăţenii nu vor putea intra în curţi, când apa de la ploi îi va transforma în sinistraţi, când o ambulanţă cu greu va putea ajunge pe anumite străzi. „Distracţia” va începe atunci, dar ce mai contează, lucrările vor fi fost finalizate, cu garanţa vom vedea ce va fi, iar sfântul comision va fi fost dat.
Alţi bani, altă distracţie va fi cu ambulatoriul spitalului, care se modernizează. Vom avea o policlinică modernă, dotată cu aparatură performantă. Perfect. Să vedem cine va lucra acolo, dacă nu cumva aparatura performantă va sta nefolosită iar spaţiile moderne, goale.
În sfârşit, dar nu în cele din urmă, din ofensiva toamnei fac parte lucrările la vestitul parc împărţit în două. Administraţia locală spune că se vor începe la parc lucrările cât de curând, dar nu se ştie la care parte a parcului, cea de lângă Centrul de Cultură şi Arte sau cea de lângă sala de sport.
Bârfitorii noştri de serviciu erau ieri cam supăraţi. Ei nu au plecat la mare, nici la munte şi nici nu au de luat comisioane. Impresia lor este că ofensiva acestei toamne este îndreptată împotriva lor, a celor mai mulţi cetăţeni din municipiu care nu pot să beneficieze, împreună, de măreţele lucrări nici măcar cât comisionul primit pentru una.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email