Bârfa de joi pe bune

Astăzi bârfa nu e bârfă, e pe bune, sunt fapte şi oameni şi locuri adevărate. Nu a bârfă, e amărăciunea produsă de faptul că deşi au trecut aproape doi ani de la alegerile locale consilierii sunt neinteresaţi de oraş dar direct şi personal interesaţi de unele lucruri.
Cine minte, primarul primar sau primarul acţionar?!
Mai mulţi cetăţeni s-au plâns la redacţia noastră de faptul că maşina de gunoi nu a ridicat pubela sau nu a trecut pe la ghenele din cartiere. Luni şi marţi niciun firicel de gunoi nu a fost ridicat de Transarg, iar asta a produs mari nemulţumiri argeşenilor.
În contractul pe care Transarg l-a încheiat cu cei cărora le ia gunoiul menajer scrie că doar în caz de forţă majoră nu se ia gunoiul, iar forţa majoră poate să fie şi atunci când străzile sunt necurăţate de zăpadă, aşa cum a fost la Curtea de Argeş. Asta pot să o susţină acţionarii Transarg, adică şi primarul. Şi totuşi, edilii s-au bătut cu pumnul în piept că la Curtea de Argeş se circulă bine, că nu sunt probleme, primarul primar declarând acest lucru. Acum, cine minte, e marea întrebare. Primarul acţionar, care nu a trimis maşinile să strângă gunoiul pentru că străzile nu erau curăţate, iar forţa majoră l-a exonerat pe el, ca firmă, de orice responsabilitate pentru faptul că munţii de gunoi concurau cu munţii de zăpadă, sau primarul primar care a declarat sus şi tare că la Curtea de Argeş se circulă bine şi nu sunt probleme cu zăpada. Unul dintre ei sigur a minţit, trebuie doar să vedem care.
Consilierii locali au fugit ca nişte laşi la finalul şedinţei
Marţi după amiază a avut loc şedinţa de Consiliu Local iar la finalul întâlnirii aleşii locali au fugit ca nişte laşi din sală. Preşedintele de şedinţă Constantin Panţurescu nu le-a dat timp şi fireşte că nici ei nu prea au avut chef să discute despre halul în care s-a făcut deszăpezirea la Curtea de Argeş. Pentru că şedinţa nu a fost anunţată, conform legii, pe unde trebuia anunţată, nu a fost prezent în sală niciun alegător care să-i ia la întrebări pe cei pe care i-a trimis în Consiliul Local să-şi aranjeze afacerile şi să ia o indemnizaţie, de ce mama dracu nu se poate merge pe stradă cu maşina şi pe trotuar cu picioarele. Nu. Consilierii s-au grăbit să plece şi să sărbătorească ceva pe la vreo crâşmă.
Tot despre consilieri – aflaţi pe banii dvs. ce înseamnă administraţia publică locală, nu pe ai noştri!
Este inadmisibil ca acum, la aproape doi ani de mandat, unii dintre consilierii locali să nu aibă habar ce înseamnă administraţia locală, ce poate şi trebuie să facă ei, în calitate de consilieri, ce trebuie să facă primarul şi ceilalţi din primărie, în calitate de executiv, ce obligaţii şi ce drepturi are Consiliul Local. Aproape la fiecare şedinţă se întâmplă ca un domn precum Nedelcu sau Nastea ori Căruntu să întrebe, naiv, câte o chestiune pe care o aflau dacă ar fi citit măcar un rând din regulamentul de funcţionare pentru care sigur au ridicat mâna ca să-l voteze. E trist că au ajuns în Consiliul Local şi au doi ani experienţă degeaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email