Bârfa de joi – O scurtă istorie a angajărilor din Primărie

La ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local a fost aprobată transformarea unui post, în sensul că, pentru a-l ocupa, au fost stabilite alte condiţii decât cele pe care le îndeplinea cel care l-a ocupat până când a ieşit la pensie. Aţi aflat despre asta din ziarul nostru. La aceeaşi şedinţă un ales local a vorbit despre faptul că angajările la Primărie se fac ori pe ochi frumoşi, ori pe bani mulţi ori pe pile barosane. Primarul nu a negat nimic, doar l-a invitat pe consilierul care a deschis această discuţie să facă parte din comisia de examinare a candidaţilor pentru postul ce va fi scos la concurs, la Registratură.
Bârfitorii de serviciu, atenţi la tot ce se petrece în toate instituţiile din oraş, prin care acum parcă bate vântul din motive de concediu, s-au gândit să facă astăzi o scurtă istorie a angajărilor şi angajaţilor din Primărie şi din alte instituţii subordonate. De la directori la simpli funcţionari, e o întreagă încrengătură şi cumetrie de partide şi alte interese comune. E suficient să afli numele lor ca să ştii cine sunt şi de unde vin. La postul care urmează să fie scos la concurs se ştie deja câştigătorul, sau cel puţin aşa susţin gurile rele. Vom vedea dacă au dreptate în cel mai scurt timp.
A, desigur, nu e „meritul” actualei administraţii locale în sistemul acesta, doar a fost dus mai departe un stil de recompensă pentru apropiaţii de toate felurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email